Skip to footer
Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Vürtsikas kana-feta tortillapitsa

Artikli foto

Tortillapitsa on ideaalne lahendus, kui sul on pitsaisu ja tahaksid, et see valmiks kiirelt ja lihtsalt. Lisaks sellele, et selle valmistamine on lihtne, maitseb see ka tõeliselt hästi.

Tortillapitsaga ei pea muretsema, kas tainas kerkib piisavalt või kas see on sobiv rullimiseks. Taina asemel on 2 nisutortillat, mille vahele määritakse hapukoort.

Santa Maria retseptis saavad kokku vürtsikas kana, soolakas feta ja mahlane ananassisalsa. Seda süües rändab justkui läbi Vahemere Lõuna-Ameerikasse. Õhukesel nisutortillal valmib see pitsa kiirelt ja samal ajal pakub siiski maitseküllast ampsu ilma vaevata. See on just seda tüüpi toit, mida saab hõlpsasti kohandada, serveerida jagamiseks või nautida üksi mõnusal õhtul. Võid lisada juurde jalapenot, vahetada kana taimse versiooni vastu.

Koostisained 4 portsjoni jaoks:

Kuidas valmistada:

  1. Määri kanafilee tako maitseaineseguga ühtlaselt kokku. Taimse versiooni puhul kasuta kanafilee asemel nõrutatud kikerherneid ning sega need kausis tako maitseaineseguga kokku.
  2. Grilli kanafileed mõlemalt poolt kuniks see on küps ning lõika küpsetatud filee viiludeks.
  3. Kombineeri omavahel 2 nisutortillat pitsapõhjaks, selleks määri tortillade vahele hapukoort.
  4. Määri pealmisele tortillale lusikaga takokastet.
  5. Puista kastmele kanafilee viilud või kikerherned. Murenda filee või herneste peale fetajuust. Fetajuustu võid asendada näiteks mozzarella või sinihallitusjuustuga.
  6. Aseta tortilla madalal kuumusel gaasigrillile või söegrillile nii, et see ei oleks otse süte kohal - see hoiab ära tortilla kõrbemise. Sulge grillikaas ja küpseta madalal kuumusel 2-3 minutit.
  7. Kaunista tortillapitsa ananassisalsa ja värskete koriandrilehtedega.

Tutvu retseptiga täpsemalt SIIN

Tagasi üles