Skip to footer
Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Tex Mex Nacho burger - iga amps on maitsekas ja mahlane

Artikli foto

Kui klassikaline burger vajab värskendust, siis Santa Maria Tex Mex Nacho burger toob lauale tõelise maitseelamuse. Retsept ühendab mahlase veisehakklihapihvi, kreemise juustudipi, maitseka takokastme ja krõbedad tortillakrõpsud.

See sobib ideaalselt nii grillipeoks kui ka nädalavahetuseks erilisemaks õhtusöögiks. Kui grilli pole, siis sobib valmistamiseks hästi ka ahi või pann - tulemus on ikka sama maitsev.​

Taimetoitlastele või seente armastajatele mõeldes on ideaalne asendada lihapihv portobello seentega, mida küpsetades eemalda vars, kanda peale rapsiõli ja puistada mõlemale poole tako maitseainesegu.

Serveeri burgeri kõrvale tortillakrõpse ja takokastet ning naudi Tex-Mex maitsete rikkust oma kodus.

Koostisained 4 portsjoni jaoks:

  1. Vormi hakklihast neli võrdset veisehakklihapalli ja seejärel pressi need laiaks. Kõige paremini sobib 15-20% rasvasisaldusega veisehakkliha. Soovi korral võib selle asendada ka 4 portobello seenega. Puista tako maitseainesegu ühtlaselt iga kotleti mõlemale poolele või sega kausis hakklihaga enne pätsikeste vormimist. Kui kasutad portobello seeni, eemalda nende vars, vala seene pinnale rapsiõli ja puista seene mõlemale poolele tako maitseainesegu.
  2. Grilli veisehakklihapihve mõlemalt poolt umbes 2 minutit või kuni liha on küps. Portobello seente lühiajalise grillimise järel tuleks need paigutada grilli kõige jahedamasse kohta küpsema, sest need kipuvad kõrbema minema.
  3. Grillige brioche kukleid nii, et need on pealt kegelt kuldpruunid ja krõbedad.
  4. Alustage burgeri kokkupanemist, määrides kukli põhjale takokastet, seejärel pange peale grillitud veisehakklihapihv või portobello seened. Selle peale pange nacho juustudippi. Aseta peale salatilehed ja avokaadoviilud. Murenda kõige peale natukene tortillakrõpse ja viimistle magusa chipotle BBQ kastmega.

Serveerida võid valmis Tex Mex nacho burgereid näiteks koos ülejäänud tortillakrõpsude ja takokastmega.

Tutvu retseptiga täpsemalt SIIN

Tagasi üles