Pärnu mehed kartsid tüdrukuid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirkohting Pärnu ööklubis Str&.
Kiirkohting Pärnu ööklubis Str&. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Suvepealinna ööklubis Str& reede õhtul toimunud Pärnu läbi aegade esimene kiirkohtinguüritus „Speed Dating" pakkus suurima pettumuse 15 kohale tulnud kaunitarile, kes pidid läbi ajama vaid kolme julguse kokku võtnud mehega.

Reedel kella 20 paiku on klubi Str& ehitud tavapärasest veidi pidulikumaks. Laudadel põlevad küünlad, kõiki kohtingule tulijaid ootab tervitusnaps.

Pool meestest jätab tulemata

Järjest klubisse saabuvad naised on ennast igati üles löönud. Ainus, keda ei ole, on Pärnu mehed.

„Registreerunud on 22 inimest, neist 15 naist ja 7 meest," märgib üks korraldaja. „Naisi tahtis kõvasti veel tulla, aga ei saanud rohkem lubada, sest meil on meeste kriis!"

Piigad, üks ilusam, kui teine, kiikavad ootusärevalt ukse poole. Kaheksa tüdrukut on kohale sõitnud isegi Tallinnast. Niisama lõbutsema ja miks mitte Pärnu meestega tutvuma. Enamiku vanus on alla 25 eluaasta, aga kohtingule on tulnud oma noolima ka üle 40aastasi üksikuid lillekesi.

Aga keda pole, need on mehed. Lõpuks ilmub seitsmest end eelnevalt kirja pannud tugevama soo esindajast kohale vaid kolm. Asi on nii hull, et isegi Pärnu Postimehe fotograafi Ants Liigust surutakse laua taha kohtingujuttu ajama. Kuidagi õnnestub Liigusel end sellest välja vingerdada.

Olukorda üritab päästa õhtujuht Lauri-Kare Laos. Pole ju mõeldav, et kohtingul osaleb korraga kolm paari ja 12 naist ootab kannatlikult seina ääres oma korda. Nii otsustab Laos lüüa seltskonna kaheks ja kuus neiut-naist peab leppima omavahel lobisemisega.

„Kui te ei leia kaaslast, leiate ehk uue sõbranna," lohutab Laos õrnema soo esindajaid.

Kohe saab aga selgeks, et üritusele on tuldud ikka tõsiste plaanidega, sest üks näitsik otsustab Laose jutu peale lahkuda.

Lõpuks saadakse paarid siiski laudade taha ja kiire deitimine lähebki lahti. Iga kaaslasega on aega tutvumiseks täpselt neli minutit, pärast seda käsutab õhtujuht mehed (kolm noormeest ja kuus neidu) järgmisse lauda liikuma. Ja nii edasi, kuni kõik üheksa lauda on läbi käidud.

Küsi, mida tahad

Rääkida võib kohtingukaaslasega selle aja sees, millest soovid. Alusta või telefoninumbri küsimisest.
Abiks on ka etteantud küsimused nagu „Millisena kujutad end ette viie aasta pärast?" ja „Millisena kirjeldaksid sind sinu sõbrad?", aga neid väga agaralt ei kasutata. Vestlus sujub tänu sellele, et kohtingul on ainult rõõmsameelsed inimesed, nendetagi.

Kõik saavad kollased paberid, kuhu tuleb märkida, kas kohtingukaaslasega soovitakse edaspidi kokku saada. Peale selle selgub vastuste põhjal õhtu lõpuks kõigi lemmikneiu ja lemmikmees, kes asjaolusid arvestades oleks võinud olla samuti naissoost.

Nii hulluks asi siiski ei lähe ja piigad valivad kesise valiku seast oma lemmikuks 25aastase Pärnu ettevõtja Lauri. Ühel kohale tulnud vaiksel maapoisil pole Lauri vastu mingeid võimalusi. Ja see kolmas, see on ju ajakirjanik!

Et meestel valikut on, selgub lemmikpiiga alles loosimises. Õhtu pärliks saab Tallinnast pärit kaunis ja lõbus blondiin Signe.

Lauri paistab asjade käiguga igati rahul olevat.

„Ma olen rohkem selline tõsine inimene ja klubides väga ei käi," avab Lauri. „Aga see oli küll üle pika aja uus kogemus. Sellisele üritusele ei peakski tulema nii väga kaaslast otsima, vaid siin saab lihtsalt toredalt aega veeta. Mind aitas küll see avaneda ja andis enesekindlust."

Lauri tunnistab, et kõhkles tükk aega, aga sõber ajas peale, et mingu.

„Tore üritus oli, meeldis," lausub tagasihoidlikult noormees, kes veedab järgneva klubiõhtu piigade piiramisrõngas.

Kohtingul olnud naiste seast kostab aga igasuguseid arvamusi. Mõnusa meelelahutusena läks asi nende arvates siiski asja ette.

„Mis kohting see on, kuhu mehed ei julge tulla!" nuriseb mõni.

Üks naine pakub välja, et kui mehed nii arad on, võiks järgmisel korral naised ise mõne oma vallalise meessõbra poolvägisi kaasa tassida. Nii oleks kasu mõlemapoolne.

Õhtujuhi arvates on tegu toreda üritusega, aga midagi pole teha, kui suvepealinna mehed eelistavad ilusate tüdrukutega tutvumise asemel koos sõpradega kõrtsis lösutada.

„Järgmisel korral peaks tegema ürituse spontaanselt, tund enne klubi avamist, ja registreerimise võiks ära jätta," leiab Lauri-Kare Laos. „Süsteem ei töötanud päris hästi ja kellaaeg oli vist liialt varajane. Järgmine kord üritame teha ürituse mängulisema."

Spaa- ja konverentsihotellist Strand kinnitatakse, et meeste puudusest ei lasta end häirida ja uus kiirkohtinguõhtu võetakse peagi kavva.

Nii toimub järgmine üritus suure tõenäosusega märtsi alguses naistepäeva paiku. Korraldajad loodavad, et ehk on selleks ajaks 43 000 elanikuga Pärnus piisavalt julgeid mehi, kes söandavad tulla vallalistele naistele seltskonda pakkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles