Briti võitluskunstide meister õpetab eakaid ennast kaitsma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitluskunstide harrastajad
Võitluskunstide harrastajad Foto: AFP / Scanpix

Briti päritolu võitluskunstide meister pakub pensionäride mõeldud koolitust, kus ta õpetab eakaid jalutuskeppe kaitserelvadena kasutama.

Gorlestonis elava 58-aastase Kevin Garwoodi sõnul tahab ta aidata eakatel enesekindlamaks muutuda ja samas neid ründajate vastu ennast kaitsma õpetada, vahendab metro.so.uk.

 

Mehe sõnul on tema tunnid juba ennast ära tasunud, kui üks ta naisõpilastest lõi kahe käekotiröövli kallaletungi tagasi.

 

«Naine andis juhtumist ainult sellepärast politseile teada, kuna kartis, et on teda röövida püüdnud noormeestele viga teinud,» nentis võitluskunstide meister.

 

Garwood õpetab praegu kolm korda nädalas, kuidas jalutuskepiga on võimalik ennast kaitsta ja ka rünnata. Mehel on kavas veel lisatunde anda, kuna huvi asja vastu on suur.

 

«Ma ei kavatse eakatest teha hallipäiseid ninjasid ega isikuid, kes alatasa on löögivalmis ja vaatavad pidevalt üle oma õla.

 

Tahan nad enesekindlamaks muuta selle läbi, et nad oskavad ennast kaitsta,» lausus võitluskunstide meister.

 

Mehe sõnul on ta välja töötanud spetsiaalselt vanemaealistele mõeldud harjutusprogrammid.

 

«Need ei sisalda mitte midagi ülikeerukat. Need on lihtsad võtted, mis kergesti meelde jäävad,» selgitas Garwood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles