Aeda eduka mängu lõpetasid toiduained

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Targem kui 5B» saatejuht Indrek Tarand saates osalejatega
«Targem kui 5B» saatejuht Indrek Tarand saates osalejatega Foto: TV3

Laupäevaõhtuses TV3 saates «Targem kui 5.b» jätkas mängu Tallinnast pärit Aet.

Eelmisel nädalal jõudis Aet ära vastata viis küsimust:

1. Esimese klassi emakeel: Õige või vale - sõnas «vesi» on neli häälikut ja neli tähte? Aet teadis, et see väide on õige.

2. Teise klassi tööõpetus: Väljalõigatud kujund, mis kleebitakse või õmmeldakse alusmaterjalile, on kas aplikatsioon, šabloon või kontuur? Mängija ütles õigesti, et see on aplikatsioon.

3. Kolmanda klassi emakeel: Kas abakus on riiukukk, riidesort või vanaaegne arvelaud? Aet arvas, et see võib olla vanaaegne arvelaud.

4. Teise klassi matemaatika: Laagriplatsile on üles seatud neli 4-kohalist ja viis 2-kohalist telki, mitu magamiskohta on telkides kokku? Õige vastus oli 26.

5. Neljanda klassi loodusõpetus: Kas puuma elab Euraasias, Austraalias või Ameerikas? Aet kõhkles, kuid vastas lõpuks õigesti, et puuma elab Ameerikas.

Aet võitis sellega endale 10 000 krooni, mida talt enam keegi ära võtta ei saa. Paraku kõlas koolikell, sest saateaeg sai otsa. Aeti mäng jätkub järgmisel laupäeval.

Mäng jätkus kuuenda küsimusega:

6. Esimese klassi loodusõpetus: millist puud nimetatakse puude kuningaks? Aet pakkus, et see on tamm.

7. Neljanda klassi emakeel: millises sõnas on õigekirjaviga: teleskoop, tamiil või arhidektruur? Aet valis viimase.

8. Viienda klassi ühiskonnaõpetus: millise meloodia saatel langetatakse Pika Hermanni tornis päikeseloojangul Eesti riigilipp: a) «Eesti hümn», b) «Mu isamaa armas», c) «Lipulaul». Aet otsustas pinginaaber Kasparilt piiluda. Kaspar pakkus varianti b ning Aet valiski selle, mis oli õige.

9. Kolmanda klassi muusika: õige või vale: kaheosalises taktimõõdus hüplev paaristants polka on pärit Poolast? Selgus, et see väide on õige.

10. Viienda klassi inimeseõpetus: millest koosnevad toiduained? Aet vastas, et need on süsivesikud, valgud, rasvad ja suhkrud. Õige oleks olnud, et toitainetest.

Aet jäi ilma 250 000 kroonist, kuid võitis 10 000 krooni ja pidi tunnistama, et on lollim kui 5.b.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles