Peter Jackson kaitses otsust filmida «Kääbik» 48 kaadrit sekundis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Jackson
Peter Jackson Foto: SCANPIX

Sel nädalal said filmikonverentsil CinemaCon osalenud näha kümneminutilist eelvaadet Peter Jacksoni tulevasest filmist «Kääbik», mis võeti üles 48 kaadrit sekundis tavalise 24 asemel. Kriitikud laitsid uuenduse maha, nimetades tulemust «halvas mõttes ehtsaks».

Jacksoni sõnul tekitab aga uus kaadrisagedus tõelisema pildi, mis koormab 3D-formaadis vähem silmi, vahendab EW

«Keegi ei kavatse selle tegemist katkestada. See tehnoloogia areneb järjest edasi. Alguses on tõesti harjumatu, kuna keegi pole sellist filmi varem näinud,» seletas lavastaja. «See on sõna otseses mõttes uus kogemus. See harjumatus ei kesta aga kindlasti terve filmi - kogemus saab olema hoopis teine, kui tehnilisel esitlusel kiiretempolist montaaži vaadates.»

«Tõeline reaktsioon tekib ainult siis, kui inimesed näevad täispikkuses filmi. Mõned muidu negatiivselt kommenteerinud kriitikud CinemaConil ütlesid, et Gollumi ja Bilbo stseeni ajal ei häirinud see neid, sest olid sellega juba harjunud. See stseen oli samuti 48fps nagu ülejäänud klipp. Arvan, et nad süvenesid lõpuks dialoogi, karakteritesse ja loosse. See juhtub ka filmis. Sa kohaned sellega,» lisas ta.

«Kääbiku» esimene osa jõuab vaatajate ette tänavu detsembris ja kuuel erineval viisil - 3D, 2D ja IMAX 3D formaadis ning igat saab näha traditsiooniliselt 24 kaadrit sekundis ja uuel kujul, 48 kaadrit sekundis. Linateose teine osa jõuab kinodesse tuleva aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles