«Rakett 69» on Euroopa parim haridussaade

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal Kopenhaagenis peetaval Euroopa ringhäälingute konverentsil tunnistati parimaks haridussaateks ETV noorte teadussaade «Rakett 69».

ETV haridus- ja teadussaadete toimetuse juhataja Piret Suurvälja sõnul on Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) hariduse ja teaduse töörühmas üle 20 riigi. «Peaaegu igaüks neist saatis kandidaatprojekti. Meie valisime selleks «Rakett 69». Märtsis sain kuulda, et meie saatesari oli ekspertidelt positiivse hinnangu saanud!» rääkis ta.

Sarja produtsent Ylle Rajasaar ütles, et kohapeal oli ETV noortesaatel kaks esitlust. «Konverentsi kõrghetkeks nimetatud fookus-päeval, neljapäeval, esitlesime formaati tervikuna,» rääkis ta. «Üritust juhtinud Jorgen Franck tundis huvi, mis teeb «Rakett 69» unikaalseks, ja režissöör Indrek Simm vastas, et oleme ilmselt ühena esimestest miksinud omavahel meelelahutuse ja loodusteadused, teinud «edutainmenti». Ja tabanud naelapea pihta, sest järjest rohkem avastavad inimesed, et teadus on kaasakiskuv ja sinna saab n-ö kättpidi sisse minna.»

EBU kevadine konverents The Eurovision TV Summit toimub kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles