Liiga agar õgija visati söögikohast välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran. Pildil olevad isikud pole juhtumiga seotud
Restoran. Pildil olevad isikud pole juhtumiga seotud Foto: AP / Scanpix

USAs Louisiana osariigis Houmas asuv restoran keelas liiga agaral õgijal ja ta kaaslasel nende söögikoha edaspidise külastamise.

Ricky Labiti sõnul käis ta viimase kaheksa kuu jooksul kolm korda nädalas Houmas asuvas Manchuria restoranis söömas, vahendab Yahoo news.

180 sentimeetrise ja 120 kilogrammi kaaluva Labiti kinnitusel kasseeris restoran temalt toidu eest sisse topelttasu.

«Viimasel korral käisin seal koos oma naise sugulase Michael Borrelliga ja meile esitati arve, millel oli kirjas 46.40 dollarit (501 krooni). See oli kahekordne tasu,» meenutas mees.

Mehe sõnul oli ettekandja selgitanud, et kahekordset tasu võeti sellepärast, et ta on ülekaaluline ning õgib liiga palju.

Labiti ja Borelli sõnul diskrimineeris see söögikoht neid nende kehakaalu pärast.

«Ma olin sõnatu, et keegi midagi sellist ütles. Ma pole nii paks, ma kaalun ainult 125 kilogrammi. Lisaks tegi ettekandja märkuse, et ma näen välja nagu oleksin rase,» lisas Borelli.

Restorani esindaja Thomas Compo sõnul võeti meestelt lisaraha selle eest, et nad tellisid lisaroana kalleid mereande ja konnakoibi.

«Meie restoranis käib igasuguse kehakaaluga inimesi. Me ei diskrimineeri kedagi,» lisas Compo.

Kuna mehed keeldusid lõpuks arvet maksmast ja sõnavahetus läks tuliseks, siis kutsuti kohale politsei.

«Intsident leidis lahenduse pärast seda, kui restoran tunnistas, et oli mõne toidu eest kahekordset tasu võtnud. Meestele anti kahjutasuks tasuta roogi,» seisab politsei aruandes.

Labiti sõnul ütles restorani esindaja siiski neile, et nad pole nende söögikohas enam oodatud.

«Need kaks külastajat ei nautinud toitu, vaid õgisid seda. Nad tellisid kõike nii palju, et meil said mitmed menüüs olevad road otsa. Mõnede eksklusiivsemate roogade valmistamiseks kulub üsna kaua aega. Me ei soovi, et kvaliteetset toitu lihtsalt raisatakse,» selgitas restorani esindaja.

«Toit on söömiseks, mitte mängimiseks. Kui toitu ei austata, siis lisatakse arvele 20 protsenti juurde,» seisab Houmas asuva Manchuria restorani seinal nüüd kiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles