Lapimaa jää raiutakse skulptuurideks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Mootorsaagide undamise saatel lendas Pärnu Lastepargis Lapimaalt suvepealinna veetud jääplokkide küljest tükke. Kandilistest kamakatest voolivad kunstnikud pühapäeva lõunaks kolm skulptuuri, mis külma püsides pärnakatele pikalt silmailu pakuvad.


“Sellest peaks tulema purjekas laineharjal. Või banaan, kui Raivol puri välja ei tule,” seletas saega peamiselt puidu kallal vigurdav kunstnik Ott Olesk osaliselt töödeldud jääplokki silmaga mõõtes. Meistreid panid muretsema jäässe tekkinud praod, mis täpsust nõudvate detailide lihvimise keeruliseks teevad: mine sa tea, millal kuskilt vale tükk ära murdub.



Kunstnikud Ott Olesk, Raivo Perandi, Üllar Kallau ja Rait Pärg (pildil) töötavad skulptuuride kallal viienda Pärnu talvise skulptuurisümpoosioni “Icicle 2009” raames. Pühapäeval kell 14 esitletakse valminud taieseid Pärnu Lastepargis, kell 16.30 algab Pärnu rannas performance, mille teema on “Jää ja inimene”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles