Epoche laulja Kai Anni kulutab lõviosa sissetulekust muusikale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epoche laulja Kai Anni
Epoche laulja Kai Anni Foto: Jaan Kurm

Selle nädala originaalseim rokipidu toimub Tallinna klubis Rockstars, kus  lava jagavad No-Big-Silence ja Epoche, bändidele sekundeerib DJ Heartkiller.

Epoche laulja Kai Anni sõnul on No-Big-Silence’iga koos esinemine pigem puhas kokkusattumus. «Tuntud bändiga on ikka hea samal laval mängida, publikut tuleb rohkem ja NBSi puhul kattub mingil määral ka muusikastiil. Seega, publiku hulgas võib leiduda ka meie potenstiaalseid fänne,» rääkis naine portaalile Elu24 antud intervjuus.

Kes varem sellest bändist midagi kuulnud pole, peaks naise sõnul teadma seda, et Epoche sai alguse juba seitse aastat tagasi. «Otsustasime kahe sõbraga sahtlisse kirjutatud lood ühise nimetaja all proovikasse viia. Alates 2009 aastast oleme erinevate koosseisudega andnud kontserte nii Eestis kui Soomes ning lindistanud kodustuudios paar demo. Tänavu keeras Epoche uue lehe, algkoosseisust olen alles lauljana mina ja kitarrist Margus Kaare. Eelmise aasta lõpus liitusid meiega bassimees Hando Jaksi, trummar Kristjan Oden ja sündimees Margus Tammela. Hetkel on käsil uue materjali salvestamine,» võtab lauljatar teema lühidalt kokku.

Muusika ja bändi tegemine on Kai Anni jaoks pigem elustiil kui hobi. «Suurem osa minu sissetulekust kulub kindlasti muusikale ja mul ei ole kahju enda loomingusse investeerida. Ühestki fondist ei ole siiani raha taotlenud, kuigi neid võimalusi Eestis on.»

Epoche on grupp, kes ajab oma asju pigem tasa ja targu ning ei püüa kõigest väest kõmumeedia huviorbiiti sattuda. «Esmatähtis on ajada oma rida, keskenduda muusikale, mida sa teed, siis tuleb ka kõik muu,» usub Kai Anni ja lisab, et see lihtne tõde on paljudel kerge ununema kui skandaalimaiguline kiire kuulsus läbi erinevate meediakanalite nii kergesti kättesaadav on.

«Teenimatult vähe on selliste staaride taustal tähelepanu saanud just artistid, kes teevad muusikat muusika pärast. Eestis ei ole raske ennast nähtavaks teha, aga peab mõtlema, millist kuvandit sa endast luua tahad,» leiab ta.
Bändi ei astunud üles tänavusel Tallinn Music Weekil ega ka Eesti Laulul. Ka Rabarocki külastatakse vaid pealtvaatajana. «TMW on kindlasti üks tänuväärt festival. Epoche astus seal üles paar aastat tagasi. Saime positiivset tagasisidet ning jäime rahule. Et Eesti Laulu finaalidesse pääseda, peab lugu olema siiski vastavas emotsionaalses võtmes ning piisavalt turvaline. Eelmisel aastal saatsime ühe loo, kuid ei pääsenud edasi,» arutles Kai Anni ning rõhutas, et parim viis ja kanal Epoche muusika tutvustamiseks on kindlasti kontsert, kus kontakt kuulajaga on aus ja vahetu.

Vaatamata sellele, et Rabarockil üles ei astuta ning seni väljahõigatud nimede seast pole neiule ka ühtegi väga hingelähedast artisti, pole ta sellelt festivalilt veel ühelgi aastal pettununa tagasi tulnud ning lubab ka tänavu Järvakandis kindlasti kohal olla.

Epoche muusika kõlab koos No-Big-Silence’iga selle nädala reedel klubis Rockstars (Tatari 6). Uksed avatakse kell 21.00 ja pileti saab lunastada 7 euro eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles