Jäsemeteta prantslane plaanib ujudes viis mandrit ühendada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippe Croizon
Philippe Croizon Foto: SCANPIX

Prantslane Philippe Croizon, kellel ei ole käsi ega jalgu, plaanib ujuda ümber maailma ehk veekogudes kõigi viie mandri juures.

Croizon ja tema ujumispartner Arnaud Chassery paljastasid oma plaani, milles ujutakse maailma eri paikades üle kitsaste väinade, kirjutab The Telegraph.

Croizon kaotas oma käed ja jalad elektriõnnetuse tagajärjel.

«Tahame oma ujumistega sümboolselt kõik viis mandrit ühendada. Kaks tavaliste meest ühendamas kontinente. Meie jaoks ei ole mandrid eraldatud, vaid ühendatud. Hoolimata sellest, et meil on erinevad poliitilised vaated, erinev nahavärv ja ka erinevad puuded, elame ikka ühel planeedil. See on meie sõnum, mida me ujumistega edastame,» selgitas Croizon.

Croizon on juba üle La Manche`i väina ujunud, läbides 32 kilomeetri pikkuse teekonna.  Pärast selle edukat ületamist oli ta kindel, et suudab veel midagi sellist korda saata.

Croizon unistas juba lapsena üle La Manche´i ujumisest. Kuid 26-aastaselt sai ta elektrilöögi, mille tagajärjel ta neli jäset amputeeriti.

Croizoni sõnul treenib ta nüüd Gibraltari väina ületamiseks.

Croizon ja Chassery lahkuvad Prantsusmaalt 6. mail. Ujumise esimene etapp on ühendada ujudes Australaasia ja Aasia. Ujumine toimub Paapua Uus-Guineast Indoneesiasse. Edasi liigutakse Aasiast Aafrikasse, ujudes üle Punase mere, siis Aafrikast Euroopasse, ületades Gibraltari ning Aasiast Ameerikasse, ületades Beringi väina.

Paar plaanib ettevõtmisega lõpule jõuda augustis, olles ujudes läbinud 85 kilomeetrit ning veetnud 45 tundi vees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles