Lea Liitma avaldab traumeeriva abielulahutuse tagamaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Liitmaa pärast Stiilipäeviku muutust
Lea Liitmaa pärast Stiilipäeviku muutust Foto: TV3

Laulja Lea Liitmaa räägib tänases saates «Avameelselt...» esmakordselt oma traumeerivast lahutusest ja selle mõjust pojale. «Ma mäletan hetke, kus tal oli laps süles ja siis ta tuli ja lõi mind lahtise käega vastu nägu. Robi hakkas selle peale hüsteeriliselt nutma,» meenutab Lea Liitmaa läbielatut.

«Ta vahetevahel küsis mu käest, kas issi siis ei armasta mind! No minu süda tõmbus selle peale valust kokku,» meenutab Lea Liitmaa valusaid hetki, mis talle siiani haiget teevad. Laulja Lea Liitmaa räägib tänases saates «Avameelselt» esmakordselt oma traumeerivast lahutusest ja selle mõjust pojale.

«Ma mäletan hetke, kus tal oli laps süles ja siis ta tuli ja lõi mind lahtise käega vastu nägu. Robi hakkas selle peale hüsteeriliselt nutma,» meenutab Lea Liitmaa läbielatut.

«Lapsed armastavad oma vanemaid tingimusteta ja isa või ema kadumine lapse elust mõjub väga traumeerivalt,» räägib saate autor Elo Mõttus-Leppik. «Kuigi on muidugi olukordi, kus lahutus on vältimatu, nagu see oli näiteks Lea Liitmaa puhul.»

«Üha tavalisemaks on muutunud meie ühiskonnas väljend: laste pärast ei tasu koos olla. Samuti on kujunenud vale arusaam, et kui laps on veel väike, siis lahutus teda väga ei traumeeri, sest ta nagunii ei saa veel maailmas toimuvast hästi aru,» avab saate teine autor Katrin Tibar tänase saate teemat.

Saates räägib ka kirjanik Mait Raun, kes kasvatab üksi 5-aastast tütart, kuidas lapse ema nad päevapealt maha jättis, enne kui tütar oli saanud 3-aastaseks. «Ta muutus pööraseks kogu maailma suhtes,» kirjeldab Mait Raun tütre käitumist peale ema lahkumist.

Saates räägivad veel filmipodutsent Ilmar Taska, helilooja Sven Grünberg, õppejõud Varro Vooglaid ja psühholoog Jüri Uljas.

«Avameelselt...» hooaja viimane osa jõuab Kanal 2 ekraanile täna kell 21, kohe pärast «Suurt lotokolmapäeva».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles