Reporterid Olaf ja Raivo on Tartu suusamaratoniks valmis!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olaf Suuder
Olaf Suuder Foto: TV.Motors24.ee
Tartu suusamaratoniks valmistuvad Olaf Suuder ja Raivo Rimm said pärast pikka ja vaevalist tervisekontrolli enda soorituseks lõpuks loa. Eriliselt tunnustas spordiarst nende märgatavat füüsilist progressi võrreldes eelmise testiga ligi kaks aastat tagasi.

Olaf ja Raivo on tänaseks jõudnud suusamaratoni ettevalmistuste viimasesse faasi. Mõlemale mehele on see esimene suusamaraton. 

Professor Toomas Karu, kas Tartu maraton on nii vägev maraton, et selle jaoks peab kõvasti valmistuma ja kindlasti eelnevalt ka arsti juurest läbi käima? 

Pingutus on kahtlemata suur, sest ajaliselt kestab see keskmisele suusatajale juba pea kuus tundi. Sealjuures peab vähemalt 10 km tunnis sõitma, mis ei ole sugugi lihtne. 

Ja selle jaoks, et seda läbida, peab mõtlema, et energiavarustus peab olema organismis piisav ja sellepärast peab tee peal olevates toidlustuspunktides oma varusid täiendama, mitte neist mööda sõitma. 

Reporterite Olafi ja Raivo tervislikku seisukorda kontrollis enne homset Vomaxi spordiarst  Toomas Karu isiklikult. Test kestis pool tundi ja armu ei antud. Isegi turvameetmed olid kasutusele võetud. 

62 km pikkuse Tartu maratoni läbimine pole lühike protsess ja professori sõnul on kõige tähtsam vedeliku tarbimine. Toomas Karu on ise Tartu maratoni korduvalt läbinud ja teab, mida räägib. 

Vaata meeleolukat videoklippi reporterite testimisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles