Miljardärid plaanivad asteroididelt hakata metalle kaevandama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planetary Resources projektis on ühendatud kosmose uurimine ning asteroidide loodusvarade ammutamine
Planetary Resources projektis on ühendatud kosmose uurimine ning asteroidide loodusvarade ammutamine Foto: SCANPIX

Otsingumootori Google omanikud Eric Schmidt, Sergei Brin ja Larry Page ning menurežissöör James Cameron on loonud firma, mis hakkab Maa-lähedastelt asteroididel väärismetalle kaevandama ja vett koguma.

Ambitsioonika projekti detaile veel ei paljastatud, kirjutab Sky News.

Sel nädalal avaldatud pressiteates seisab, et firma kannab nime Planetary Resources.

«Projektis on ühendatud kosmose uurimine ning asteroidide loodusvarade ammutamine. Ettevõtmine aitab inimkonda uute ressurssidega. Samuti annab see võimaluse luua uus tööstusharu ning anda loodusvaradele uus tähendus,» seisab teates.

Kaevandamisel kasutatakse robotkosmosealuseid.

Planetary Resources taga on ka USA kosmoseagentuuri NASA Marsi uurimismissiooni juht Eric Anderson ning NASAga seotud firma X-Prize juht Peter Diamandis.

Projekti investorite hulka kuuluvad veel üks Microsofti endistest juhtidest Charles Simonyi ning Google`i juht Ram Shriram.

Režissöör Cameroni jaoks on see uus «suur seiklus». Möödunud kuul sukeldus Cameron maailma sügavaimasse paika – Mariaani süvikusse.

Cameroni 2009. aasta kassafilmis «Avatar» käsitleti teistel planeetidel loodusvarade kaevandamise teemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles