Mediteeriv leemur?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leemur
Leemur Foto: SCANPIX

Belgia päritolu ja Londonis elav amatöörfotograaf Sebastian Degardin tegi foto kassleemurist, kes nagu mediteeris.

Loom istus jalad ristasendis ning käpad kahel jala kohal peod ülespoole, edastab Daily Mail.

IT alal tegutseva amatöörfotograafi Degardini sõnul jäi talle ebatavalises asendis leemur silma Belgias Monsis asuvas looduspargis.

«Ma lausa tardusin, kui nägin mediteerimisasendis leemurit. Läksin loodusparki, et puhata ja mulle avanes seal üllatav vaatepilt,» sõnas mees.

Mehe sõnul oli tal kaamera käepärast, et huvitav ja inimkäitumist meenutav olukord jäädvustada.

«See ebatavaline leemur istus suure leemurite magamisasemeks oleva ehitise katusel. Ta tundus leemuritekarja juhina. Hoolimata sellest, et ma talle väga lähedale läksin, ei loobunud see loom oma mediteerimisasendist. Ta isegi ei vaadanud minu poole,» meenutas mees.

Mõne aja pärast saabusid ka teised leemurid, kellest Degardin samuti pilte tegi.

«Olin paigas veel mõne aja ning jälgisin loomade tegevust. Sain fantastilised fotod. Mõni aeg hiljem tulid nad mind uudistama ning hüppasid minule,» sõnas mees.

Katta ehk kassleemur (Lemur catta) on leemurlaste sugukonda leemuri perekonda kuuluv esikloomaline.

Kattad elavad Madagaskari lõunaosas.

Katta sarnaneb kassiga ja sellest tuleb ka tema nimetus. Tema keha on halli-valgekirju. Tema sabal on 13 musta ja 12 valget triipu.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles