Mehed eelistavad naiste juures roosasid genitaale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed eelistavad naiste juures roosasid genitaale
Mehed eelistavad naiste juures roosasid genitaale Foto: SCANPIX

Teada on mehed peavad seksikaks naiste punaseid huuli ja punast värvi aluspesu, sest punane viib mõtted seksile.

Arvatakse, et meestel  tekib alateadlik assotsiatsioon punase värvi ja verest paisunud genitaalide vahel, edastab Live Science.

Hiljuti tehtud uus uuring näitas, et see levinud arvamus ei pruugi paika pidada. Mehed eelistavad hoopis naiste genitaalide juures roosat värvi punasele.

«Teada on, et meie kõige lähedasemad primaatidest sugulaste isasloomad reageerivad, kui emased annavad punaste genitaalidega märku, et nad on paaritumiseks valmis. See kanti üle ka inimestele, arvates, et mehed reageerivad samuti,» lausus Kenti ülikooli antropoloog Sarah Johns.

Ta lisas, et naiste punane seksikas pesu ja punaseks värvitud huuled võivad meeste mõtted viia naiste genitaalidele, mida mehed näevad erutusseisundis olevatena.

Johns ja ta kolleegid tegid katse, kas see ikka peab paika.

Uurijad lasid teha naiste genitaalidest mittepornograafilised fotod. Välja valitud fotosid töödeldi nii, et nelja erineva nurga all olevad genitaalid olid esimesel fotol heleroosad,  teisel natuke tumedamad roosad,  kolmandal tumeroosad ja neljandal punased.

«Muutsime fotosid nii, et genitaalid näeksid ikka normaalsed välja,» sõnas Johns.

Siis palusid teadlased 40 heteroseksuaalsel mehel vaadata 16 genitaalidefotot suvalises järjekorras ja anda neile punkte skaalal 0 kuni 100.

Tulemused näitasid, et mehed ei eelistanud naiste juures punaseid, vaid roosat tooni genitaale.

«Roosa varjundi puhul suuri erinevusi ei olnud, küll aga oli punase puhul, mida peeti kõige vähem atraktiivseks. Võimalik, et punane tekitas meestes alateadliku seotuse põletikuga. Samas aga jäi punane enim silma, kuna oli dominantne, kuid punaseid genitaale ei seostatud seksuaalsignaaliga,» selgitasid uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles