Club96 esitab GIAs vanakooli hitte

, Pärnu Hansagümnaasiumi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Club96 Timo ja Triin esitavad laupäeval Kilingi-Nõmme ööklubis GIA vanakooli hitte.
Club96 Timo ja Triin esitavad laupäeval Kilingi-Nõmme ööklubis GIA vanakooli hitte. Foto: Club96.ee

Homme esineb ööklubis GIA 1990. aastate hitlugusid esitav bänd Club96, kes pakub vanu menulugusid tänapäevaste klubihittidena.

Idee luua bänd, mis esitab juba varasemast teada-tuntud laule, tekkis ansambli produtsendil Mikk Targol Eesti vanu edetabeleid uurides. Selle käigus jäid mehele silma head ajaproovile vastu pidanud lood, mida mängitakse raadiojaamades tänapäevani.

"Kui need tabelid minu kätte sattusid, tekkiski mõtte luua bänd, mis annaks 1990. aastate hittidele veidi hoogu juurde ja esitaks neid tänapäevase heliga," rääkis Targo. "Meie esituses kuuleb parimaid 90ndate lugusid, millele publik saab kaasa elada ja ennast hästi tunda. Kõik teavad ju nende laulude sõnu peast."

Kuigi pealtnäha pole teiste artistide vanade laulude esitamises midagi märkimisväärset, teeb Targo arvamist mööda Club96 eriliseks see, et lugusid esitatakse duetina.

"Duett annab lauludele uue kõla," selgitas ta. "Iga laulja on omanäoline, nii ka meie. Selle, kas meie esituses kõlavad hitid paremini, jätame publiku otsustada."

Lugusid kohendades jääb bänd originaalis ilmunud sõnade juurde ja muudab vaid laulude meloodialt tänapäevasemaks. "Oleme püüdnud anda lauludele omapoolse varjundi, kuid ei taha originaalidest kaugemale minna. Niimoodi kaoks loo algne võlu," seletas Targo.

Olgugi et bändi algidee on laulda ainult vanu hitte, on verivärskel ansamblil tulevikus plaanis omaloomingut tegema hakata. "Oma lugude loomine ei muuda bändi algideed, vaid annab pigem võimaluse headele lugudele omalt poolt midagi lisada," sõnas produtsent. "Tuleviku kohta nii palju, et ajaga meie repertuaar kindlasti muutub, seda nii ennast tõestanud hittide kui loodetavasti uute lugude näol."

Esimest korda astus Club96 lavalaudadele möödunud aasta novembris ja detsembri alguses tuli välja esimene plaat.
Siiani on bändil olnud vaid paar suuremat esinemist, kuid Targo sõnul on Club96 publiku seas küllaltki menukas.

"Kuigi oleme alles lühikest aega tegutsenud, on publik meid siiani väga hästi vastu võtnud, mille üle on vaid hea meel," ütles ta.

Ansamblisse Club96 kuulub kaks lauljat: Triin ja Timo. Bändi esinemiskava koosneb 15 tuntud eesti laulust. Laval on koos bändiga tantsutrupp DanceAct.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles