Ekraanile jõuab dokumentaalfilm Jaan Manitski elust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Manitski.
Jaan Manitski. Foto: Egert Kamenik

19. veebruaril esilinastub Tallinna Kinomajas Raamat-Filmi uus dokumentaalfilm «Jaan Manitski tagasitulek».


Esilinastuv film kujutab Jaan Manitski elu, kes naasis pagulusest Eestisse jõuka mehena ja lõi lühikese ajaga oma sünnikülla Viinistule muljetavaldava kultuurikeskuse.

Sealses kunstimuuseumis on leidnud endale koha eesti väärikamate kunstnike teosed ning aastatega on see kujunenud kunstnike mekaks.

Sealsetel lavalaudadel esinevad meelsasti meie lemmiknäitlejad, armastatud lauljad ja orkestrid. Eesti dramaturgid on igal aastal loonud uusi näidendeid seal etendamiseks.

Tunnustatud kultuurimetseenina ei ole ta seda teinud rahateenimise eesmärgil, vaid siira sooviga soosida eesti kunsti ja kultuuri arengut, ühtlasi tuua oma kodukülla tagasi elu ja tuntus. Eesti välisministri amet tegi temast vaieldamatu liidri ja ta esitati ka Eesti presidendi kandidaadiks. Temas on lääne inimese tarkust ja taipu, kuidas mida saavutada.

Film «Jaan Manitski tagasitulek» esilinastub Kinomajas 19. veebruaril kell 18.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles