Vatikan nunnadele: võidelge homode, mitte vaesuse vastu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikan nunnadele: võidelge homode, mitte vaesuse vastu
Vatikan nunnadele: võidelge homode, mitte vaesuse vastu Foto: SCANPIX

Vatikani arvates kulutavad USA katoliku nunnad liiga palju aega sotsiaalprobleemide lahendamisele.

Vatikan esitas USAs tegutsevale katoliku nunnade organisatsioonile Leadership Conference of Women Religious (LCWR) ultimaatumi, et nunnad peavad võitlema homode, mitte vaesusega, edastab Reuters.

Vatikani esindajate sõnul tegelevad nunnad liiga palju vaesema elanikkonnakihi probleemide lahendamisega. Neil tuleks hoopis võidelda homoabielude ja abortide vastu.

Vatikani arvates ei ole USA nunnad end hoidnud kursis «tegeliku eluga». Ka said nunnad laituse osaliseks, et neil on olnud piiskoppidega erimeelsusi.

Vatikani sõnumis seisis, et Püha Tool pidi sekkuma, kuna nunnad ei tegele sellega, millega vaja.

LCWRi kuulub 80 protsenti USA umbes 57 000 katoliku nunnast. Selle organisatsiooni juhtide sõnul on nad Vatikani sellisest seisukohast šokis.

LCRW plaanib Vatikanile edastada oma seisukohad.

Vatikani vaatlejate sõnul oli sellist asja oodata. Nende arvates tunneb konservatiivse paavsti Benedictus XVI juhitud katoliku kirik end olevat ümber piiratud muutunud ühiskonnast, mis on varasemast märgatavalt liberaalsem.

Vatikan püüab oma autoritaarsust säilitada ja teisitimõtlejaid karistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles