Lapsi sünnitanud mees läks oma naisest lahku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Beatie
Thomas Beatie Foto: SCANPIX

Ameeriklane Thomas Beatie, keda maailmas tuntakse kui lapsi sünnitanud meest, läks oma naisest lahku.

38-aastane Beatie teatas lahkuminekust telekanali CBSi saates «The Doctors» esinedes, edastab Daily Mail.

Talle tehti hiljuti veel üks operatsioon, mis ta lõplikult naisest meheks muutis.

«Mu naine Nancy ei ole veel uut mind näinud. Nagu kõikides abieludes, on ka meil tõuse ja mõõnu. Praegu oleme lahus,» selgitas Beattie.

Thomas Beatie sündis 1974. aastal Hawaiil naise Tracy Lagondinona, kuid juba lapsepõlves tundis ta, et tahab mees olla.

20. eluaastates hakkas ta saama hormoonsüste, mille tagajärjel hakkas tal habe kasvama, hääl läks madalamaks ning muutis ta suguorganeid.

2002. aastal tehti talle rindade eemaldamise operatsioon ning dokumentide järgi sai temast ametlikult mees. Samas jättis ta aga naissuguorganid alles, et tal oleks võimalus lapsi saada.

Selle aasta märtsis antud intervjuus tunnistasid Beatie ja ta naine, et rahvusvaheline kuulsus on üsna väsitav ning igapäevaelu segav.

Samuti on nad saanud tapmisähvardusi ning asjasse sekkus isegi FBI.

2007. aastal rasestati  Beatie esimest korda doonorspermaga, kuna ta naine lapsi ei saa. Beatie naisel on emakakasvaja tõttu emakas eemaldatud.

Beatil oli 12 menstruaaltsükli asemel aastas kaheksa menstruaaltsüklit. Selle tõttu oli ta rasestumine keerulisem. Mehe sõnul oli tal tõenäosus rasestuda aasta 365 päevast vaid neljal.

«Saime kolm last väga lühikese perioodi jooksul, kuna meil ei olnud aega aastaid oodata,» selgitas Beatie.

Thomas Beatie sünnitas tütar Susan Juliette Beatie 29. juunil 2008. aasta, poeg Austin Alexander Beatie 9. juunil 2009. aastal ja poeg Jensen James Beatie 25. juulil 2010. aastal.

Beatie ja ta naine abiellusid Hawaiil 2003. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles