Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

VÄRSKE UURING Toitumisteadlased: tume šokolaad võib vähendada just selle haiguse riski

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Naine söömas tumedat šokolaadi. Pilt on illustreeriv
Naine söömas tumedat šokolaadi. Pilt on illustreeriv Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Sel nädalal avaldatud uuringu kohaselt leiti, et viie või enama šokolaadiportsjoni söömine nädalas on seotud väiksema riskiga haigestuda teist tüüpi diabeeti.

«Šokolaad, eriti tume šokolaad, sisaldab rohkesti bioaktiivseid ühendeid, mida nimetatakse flavonoidideks, nagu flavon-3-oolid, mis on näidanud, et need parandavad insuliinitundlikkust,» ütles uuringu juhtiv autor Binkai Liu Newsweekile.

«Need mehhanismid võivad aidata kaasa veresuhkru paremale reguleerimisele ja väiksemale teist tüüpi diabeedi riskile nende seas, kes tarbivad mõõdukalt tumedat šokolaadi.»

Tagasi üles