Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Läätsesupp - toitev supp külma aega

Copy
Artikli foto
Foto: Bonduelle

Talviste jahedate ilmadega kutsub kohe sooja suppi sööma. Toitev Bonduelle läätsesupp on rikkaliku maitsega ja ka tervislik. Läätsed, värsked köögiviljad ja vürtsid - tervislik ja maitsev supp.

Läätsed on kergesti seeditavad ja annavad energiat pühade melus toimetulekuks. Läätsed on täis väärtuslikke toitaineid – need on kiudaineterikkad, madala rasvasisaldusega ja sisaldavad rohkelt taimset valku, mistõttu on läätsesupp suurepärane valik nii taimetoitlastele kui ka neile, kes otsivad kergemat alternatiivi lihatoitudele. Eriti kui verivorste ja sealiha on mingiks ajaks piisavalt söödud. Küll aga ei ole keelatud sellesse suppi ka oma lemmikliha lisada, seega tasub ka enda loomingulisus valmistusprotsessi kaasa võtta.

Selle supi valmistamine on kerge, tuleb riivida ja tükeldada. Oma osa jääb ka inspiratsioonile ja loomingule, sest köögiviljavaliku võib ise teha. Olgu lemmikuteks porgand, lillkapsas või mais.

Koostisained 4 portsjoni jaoks:

  • 1 purk Bonduelle Vapeur läätsesid
  • 150 g erinevaid köögivilju, näiteks mais, porgandid, rohelised aedoad, tomatid, lillkapsas jne
  • 100 g hakitud sibulaid
  • 30 g purustatud küüslauku
  • 50 g rohelisi herneid
  • 50 g võid
  • sool, pipar

Samm 1

Sibul, küüslauk koorida ja hakkida. Valmistada köögiviljad - riivida porgandid, lõigata tükkideks tomatid, lillkapsas.

Samm 2

Pott või haudepott, milles hakkate valmistama suppi, ajada kuumaks, lisada või. Valada potti sibul, küüslauk ja kõik köögiviljad. Praadida seni, kuni sibul on pehme ja viilutatud köögivili pruunistunud.

Samm 3

Valada köögiviljaga anumasse vett. Maitsestada vedelik soola ja pipraga. Keeta umbes 20 minutit.

Samm 4

Üldmassi valada Bonduelle läätsed koos vedelikuga ja keeta veel 5 minutit. Kogu toitu võib maitsestada oma lemmikvürtsidega.

Samm 5

Serveeri hakitud peterselliga.

Tutvu retseptiga: https://www.bonduelle.ee/retseptid/r/laatsesupp/czgp125

Copy
Tagasi üles