Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Maroko salat - värskus jõulusöömingute vahele

Copy
Artikli foto
Foto: Bonduelle

Miks mitte tuua jõululauda midagi, mis lisab traditsioonilistele roogadele eksootilist sära? Maroko salat pakub lõputute rammusate jõulupraadide vahele midagi kerget ja värskendavat.

Maroko salati võlu peitub selle mitmekesisuses. See maitserikas salat ühendab endas vürtsika kanaliha, pehme kuskussi, granaatõuna magusa särtsakuse ja kikerherneste toitva iseloomu. Sidrun ja münt annavad roale värskuse ja võib isegi öelda, et viivad mõtted päikeselisse Marokosse.

Valmistamine on lihtne ja kiire. Jõulude ajal, kui köögis valitseb tihti kiirus ja kaos, pakub see salat võimaluse valmistada midagi erilist ilma liigse vaevata. See salat sobib ideaalseks kõhutäiteks, kui soovid lõunaks midagi kergemat, aga ka jõuluprae kõrvale lisana. Lisaks ei ole Mehhiko salat mitte ainult kerge ja kergesti seeditav, vaid ka vitamiinirikas – täpselt see, mida keha vajab pühade söömingute tasakaalustamiseks.

Kui soovid nautida värskust ja Mehhiko hõngu keset talve, siis tasub seda Bonduelle retsepti proovida.

Koostisained1 portsjoni jaoks:

  • 1 purk Bonduelle'i kikerherneid Inspiration (2 × 65 g)
  • 50 g kuskussi
  • 75 g kanarinda
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 mündioks
  • Kurki
  • 50 g granaatõunaseemneid
  • 1/2 sidrunit

Samm 1

Vala kuskussile 100 ml vett ja lase 5 minutit seista.

Samm 2

Lõika kanaliha tükkideks, lisa maitseained ja prae.

Samm 3

Haki münt peeneks. Haki kurk.

Samm 4

Nõruta kuskuss ning sega see mündi ja õliga.

Samm 5

Aseta kuskuss, kurk, kanaliha, granaatõunaseemned ja kikerherned taldrikule. Maitseks võib lisada sidrunit.

Tutvu retseptiga: https://www.bonduelle.ee/retseptid/r/maroko-salat/nlgp005

Copy
Tagasi üles