Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Aedviljavorm - kerge ja toitev valik

Copy
Artikli foto
Foto: Bonduelle

Jõulud on aeg, mil lauda katavad rikkalikud road, kuid alati on ruumi ka millelegi kergemale. See Bonduelle aedviljavormi retsept on ideaalne täiendus jõululauale.

Rammusate lihapraadide asemel on aedviljavorm kergesti seeditav alternatiiv. Aedviljad on täis olulisi vitamiine ja mineraale, mis tugevdavad immuunsust ja toetavad üldist tervist – see on talvekuudel eriti tähtis!

Kellele ei meeldiks nautida suutäit krõbedaid kartuleid ja magusat maisi. Aedviljavormi kaneeline nüanss annab roale jõuludele omase meki.

Tänu Bonduelle'i hoolikalt valitud aedviljadele on selle retsepti valmistamine lihtne ja kiire – ideaalne, kui jõuluaskelduste vahel tahad midagi tõeliselt maitsvat, ilusat ja värvilist värskust lauale tuua.

Serveerimiseks sobib peterselliga maitsestatud kreemine koorekaste. Olgu see jõuluõhtu peolaua keskpunkt või lihtsalt pereringis nautimiseks mõeldud roog, on aedviljavorm hea valik.

Koostisained 8 portsjoni jaoks:

  • 1 purk Bonduelle'i maisi koos herneste ja punase paprikaga
  • 2 suurt kartulit
  • 1 spl maapähkliõli
  • 1 sibul
  • Soola, tšillipipart, musta pipart
  • 1 tl kaneeli
  • 3 muna
  • 125 g rõõska koort
  • 1/2 peotäit hakitud peterselli

Samm 1

Nõruta mais, herned ja punane paprika.

Samm 2

Koori kartul ja lõika õhukesteks viiludeks.

Samm 3

Haki sibul peeneks. Keeda kartuliviile 5 minutit keevas vees. Võta ettevaatlikult välja ja nõruta.

Samm 4

Vahusta munad.

Samm 5

Prae kartuleid ja sibulat natukese maapähkliõliga sügavamas pannis. Tõsta kõik pannilt ära ning sega kokku muna, maisisegu, soola, pipra, tšillimaitseaine ja kaneeliga.

Samm 6

Lisa veel veidi õli ja tõsta kogu mass panni. Vähenda kuumust ja prae, kuni kõik on valmis.

Samm 7

Sega kokku koor ja petersell.

Samm 8

Tõsta roog pannilt, lõika tükkideks ja serveeri koorega.

Tutvu retseptiga: https://www.bonduelle.ee/retseptid/r/aedviljavorm/de1c0046

Copy
Tagasi üles