Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Punase oa brownie - jõulutunne iga ampsuga

Copy
Artikli foto
Foto: Bonduelle

Jõulude ajal ei pea maitsenaudingud piirduma ainult piparkookide ja mandariinidega. Selleks, et mekkida midagi maitsvat, aga ka tervislikku, on hea retsept punase oa brownie. Võib küll kõlada üllatavalt, aga ubadel on tegelikult väga neutraalne maitse, mistõttu sobivad nad hästi ka magustoitudesse. Lisaks on oad ka toitaineterikkad. See brownie on iga maiasmoka unistus, sest on tummise šokolaadi maitsega. Ja parim osa? Selle tegemiseks pole vaja jahu!

Purk Bonduelle'i punaseid ube annavad koogile kreemise tekstuuri ja tume šokolaad ning vanilliekstrakt täidavad köögi mõnusa magusa aroomiga. Küpsetamise lihtsus teeb sellest ideaalse retsepti ka neile, kellel on jõuluaskelduste vahel vaid hetk aega, et magustoit valmistada.

Kui brownie valmis sobib see hästi nii kuuma kakao või tassitäie tee kõrvale. Või miks mitte tükike kingikarpi panna ja üllatada oma lähedasi – see magus üllatus ei jäta kedagi külmaks!

Koostisained 4 portsjoni jaoks:

  • 1 purk Bonduelle'i punaseid ube
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 50 ml meelepärast piima
  • 2 muna
  • 1 peotäis meelepäraseid pähkleid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • Võid 
 

Samm 1

Kuumuta ahi 180 °C-ni. Nõruta punased oad. Sulata tume šokolaad veevannil.

Samm 2

Mikserda kokku oad ja piim. Lisa munad, sulatatud šokolaad, suhkur, vanilliekstrakt ja küpsetuspulber.

Samm 3

Purusta pähklid suurteks tükkideks ja sega ettevaatlikult tainasse.

Samm 4

Määri küpsetusvorm võiga ja pane sinna tehtud segu. Küpseta ahjus umbes 25 minutit.

Samm 5

Lase jahtuda ja lõika tükkideks.

 
Copy
Tagasi üles