Lõuna-Aafrikast avastati roosakarvaline leopard

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leopard
Leopard Foto: SCANPIX

Leopard ei saa oma tähne muuta, kuid tundub, et ta saab karvavärvi muuta.

Aafrika leopardidel on tavaliselt pruunikaskollakas karvkate, millel on tumedamad laigud, kirjutab National Geographic.

Looduskaitsjad märkasid Lõuna-Aafrika Vabariigis Madikwe looduskaitsealal aga leopardi, kellel on küll tavapärased tumedad laigud, kuid karv nende vahel on roosakas.

USA fotograaf ja safarigiid Deon De Villiers tegi ebatavalisest loomast fotod ja saatis need USAsse kaslaste uurimisorganisatsioonile Panthera uurimiseks.

Panthera juhi Luke Hunteri arvates võib sel leopardil olla geneetiline mutatsioon, mille tõttu ta organism toodab liiga palju punast pigmenti või liiga vähe tumedat pigmenti.

«Tegemist on tõelise haruldusega. Ma ei tea varasemast mitte ühtegi roosakarvalist leopardi,» lausus Hunter.

Hunter lisas, et kaslaste juures on pigmendimutatsioonid üsna haruldased. Rohkem tuleb neid ette pesukarude, Euraasia mäkrade ja koiottide juures.

Asjatundja sõnul paistab roosa leopard olevat hea tervise juures ning ta ebatavaline karvkate ei ole ta elu negatiivselt mõjutanud.

«Tundub, et tegemist on oma keskkonnas väga eduka loomaga,» jätkas Hunter.

Hunteri sõnul võib ebatavalisele loomale saada saatuslikuks, kui ta juhtub looduskaitsealalt välja minema. Looduskaitseala ümber on jahipidamispaigad ja nii mõnigi jahimees tahaks võib-olla uhkustada, et ta jahitrofee on roosakarvaline leopard.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles