Insult muutis ragbimängija homoks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Insult muutis ragbimängija homoks
Insult muutis ragbimängija homoks Foto: SCANPIX

Suurbritannia ragbimängija muutus enda sõnul pärast insulti homoks.

26-aastase Chris Birchi kinnitusel oli ta enne insulti hetero, edastab The Telegraph.

Birch oli varem tüüpiline heteromees, kellele meeldis ka mootorrattaga kihutada ning ta oli oma tüdruksõbraga kihlatud.

Pärast insulti tundis mees, et ta ei tunne enam naiste vastu tõmmet. Samuti loobus ta vägivaldsest spordist ja töökohast pangas. Ta õppis juuksuriks ning on nüüd kihlatud sookaaslasega.

«Vana Chris on kadunud ja tema asemel on uus Chris. Sain aru, et insult tegi minust homo. Samas olen õnnelikum kui kunagi varem. Miks ma peaksin vana elu tagasi tahtma?» lausus inglane.

Birchi sõnul tekkis tal 2011. aastal seisund, mille tõttu ta aju vasak poolkera ei saanud verd , tuues kaasa ajuinsuldi.

Ilma hapnikuta hakkavad ajurakud surema. Samas aga püüab aju varasemat olukord taastada, luues uusi sünapseid, mis võivad mõjutada inimese isiksust ja tundeid.

Maailmast on teada vaid paar juhtumit, milles heteroseksuaalne isik on insuldi tagajärjel homoks muutunud.

Birchi praeguse partneri Jak Powelli arvates oli mees ka enne insulti homo, ta ainult ei teadnud seda.

Seksuaaluurija Qazi Rahmani sõnul on heterode ja homode neuroloogilises pildis erinevusi. Ta kutsus Birchi uuringutele, tegemaks kindlaks, kas mees võis sündida homoseksuaalsete kalduvustega.

Neuropsühhiaatri Sudad Jawadi sõnul on ta kokku puutunud vastupidise juhtumiga. Üks  ta patsiente sai ka ajuinsuldi, kuid see muutis ta homost heteroks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles