Noortekeskuses tehakse pillimäng selgeks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte vabaajakeskuses saavad kõik noored muusikalembid pillimängu õppida. Pildil Ranto Lupp, Martin Kala ja Erkki-Siim Kalbus.
Pärnu noorte vabaajakeskuses saavad kõik noored muusikalembid pillimängu õppida. Pildil Ranto Lupp, Martin Kala ja Erkki-Siim Kalbus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Noored, kes muusikakoolis noote joonistada ei malda, aga bändi tahaks teha, leiavad lahenduse Pärnu noorte vabaajakeskusest, kus noormuusikute käe all on võimalik kohe vihased kitarrikäigud ning rajud trummisoolod ette võtta.


Noortekeskuse koordinaatori Toomas F. Aru selgitusel minnakse uuel pinnal edasi sellega, millega noortekeskustes Che ja Force Majore juba algust tehti. Ehk siis Force Majore kunagine juhataja Ranto Lupp jätkab oma legendaarse DJ-kooliga ning Chest välja kasvanud noored jagavad kogemusi kitarrisõrmitsemises ja trummitagumises.



Muusikaliste vastuvõtukatsetega muusikuhakatisi traumeerima ei hakata. Tõsi küll, kitarrivirtuoos Olle Nõmm eelistaks tegelda pigem “vähe vilunumate vendadega”, kelle puhul võib loota, et nad pärast esimest paari tundi pilli nurka ei viruta. Plaadikeerutamise meister Lupp ning trummimängu guru Sten Õitspuu on valmis oma õpilaseks võtma aga päris algajadki.



Millistel päevadel ja kellaaegadel järeleaitamistunnid toimuvad, pole rangelt paika pandud. Et iga õpilasega tegeldakse individuaalselt, tuleb juhendajaga sobiv aeg vastastikku kokku leppida. Nagu summagi, mis õpetuse eest tasuda tuleb.



Lihtsaim moodus selleks on näiteks juba täna Noorteväljak 2 asuvasse hubasesse klubisse-kohvikusse IN sisse astuda ja oma soovist teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles