«Tahan üle kõige olla Kakumäe emme, et mu veres voolaks Aperol Spritz ja Arigato spordiklubis teaks mind igaüks,» laulis Emili Jürgens, artistinimega Emily J ühel päeval TikTokis. Hittlooks saanud lugu sündis vaid tunniga, kuid laulukirjutamine alati nõnda lihtne ei ole.

Seda koges Emily septembris Lõuna-Koreas, kuhu ta varsti tagasi läheb ning üle ilma tuntud Kpopi bändile võimalikku hittlugu kirjutama hakkab.

Suve lõpus TikTokis humoorika ja iroonilise looga «Kakumäe emmed» tähelepanu pälvinud Emili jaoks on sügis alanud tegusalt. Nädal pärast TikToki avaldatud hittlugu ilmus Emili artisti nime alt Emily J singel «Kõrgustes».

Paar nädalat hiljem, septembri lõpus, lendas Emili juba tuhandete kilomeetrite kaugusel asuvasse Lõuna-Koreasse, et omandada uusi teadmisi laulukirjutamises Kpopi žanris.

Võimaluse sai Emili tänu FAAR Music plaadifirmale. «Nad on võtnud mind oma tiiva alla ja me oleme koos alustanud kõigega, sest Eesti ei ole eksportinud muusikat väga üldse, vähemalt sellist kommerts- ja raadiosõbralikku muusikat. Ja ma tunnen, et me oleme suhteliselt esimesed, kes proovivad siit Eesti turult natuke välja saada,» kirjeldas Emili.