Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Karl Killing käis LA-s muusikat kirjutamas Grammy-võitjatega: inimesed prioritiseerivad tunnet, mitte hitikirjutamist

Copy
Foto: Taavi Sepp

«Alguses tundus USA mulle väga võõras – 3-4 päeva kogesin täielikku kultuurišokki,» tunnistab Los Angelases muusikat kirjutamas käinud Karl Killing. 

Sel sügisel põrutas muusik ja produtsent Karl Killing esmakordselt Ameerika Ühendriikidesse, täpsemalt Los Angelesse – maailma muusikatööstuse keskmesse. «Mõte sügisel USA’sse minna tuli selle suve alguses, spontaanselt – sisetunne lihtsalt ütles, et ma pean sinna minema,» selgitab Killing.

Kuigi reisi idee ja ajastus oli impulsiivne, avanesid uksed kiiresti ning tänu oma kirjastusele FAAR Musicule oli tema graafik juba enne LA-sse jõudmist sessioonidega täidetud.

«Ma ei tea, kas see oli lihtsalt puhas õnn või asi oli siiski minu kataloogis, aga kaks ja pool nädalat sain ma sessioone täis pakitud enne, kui ma üldse kohale jõudsin,» nendib ta. 

Noorel muusikul õnnestus Los Angeleses töötada mitmete tuntud muusikategijatega. Ta sai kirjutada koos Grammy võitja Brittany B’ga, kes aitas kaasa Robert Glasperi 2023. aasta Grammy auhinna võitnud R&B albumile Black Radio III. Samuti tegi ta koostööd produtsent Dominique Sanders’iga, kelle koostööpartnerite hulka kuuluvad sellised suured nimed nagu Snoop Dogg ja Chance the Rapper.

@karliskilling

jetlag võtab minust kõik. mu esimene sessioon!!

♬ original sound - Karl Killing

«LA-s kirjutamine, musitseerimine ja produtseerimine on täiesti teistsuguse ülesehitusega. Inimesed prioritiseerivad peamiselt ainult tunnet, mitte mingisugust hitikirjutamist,» räägib Killing, tõdedes, et sealne kirjutamisprotsess on väga intuitiivne ja emotsioonipõhine. 

Kuigi loomeprotsess ja koostöö olid inspireerivad, tuli Killingul algul silmitsi seista ka kultuurišokiga. «Alguses tundus USA mulle väga võõras – 3-4 päeva kogesin täielikku kultuurišokki,» tunnistab ta. Olles harjunud Eesti privaatsema suhtlemisviisiga, kus inimestel on tavaks hoida suuremat füüsilist ja emotsionaalset distantsi, tundus Ameerikas kõik vastupidi: inimesed olid väga avatud ja isiklikku ruumi justkui polnud. 

Tagasi kodumaale tulles olid Killingu emotsioonid laes. «See kogemus avas mu silmad ja tõstis mu loomingulise lati kõrgemale. Kindlasti plaanin sinna tagasi minna, sest see oli alles algus,» jagab ta,

Tagasi üles