Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Andres Dvinjaninov uue ameti nürimast poolest: eelistan ise nina õue pista ja olukorda hinnata

Copy
Foto: Margus Ansu

Näitleja ja lavastaja Andres Dvinjaninov liitub alates 14. oktoobrist teistkordselt Raadio Elmari hommikuprogrammi «Ärka, kaunis maa!» meeskonnaga. Kahe nädala jooksul juhib ta saadet koos kogenud põhisaatejuhtide Tiiu Sommeri ja Lauri Hermanniga, tuues kuulajateni vahetud vestlused ja päevakajalised teemad. Mullu samas rollis raadiokuulajate heakskiidu pälvinud Dvinjaninov meenutab eelmist kogemust hea sõnaga.

Täpselt aasta tagasi haaras ta esimest korda terveks nädalaks hommikusaate mikrofoni ning sai seepeale ka lähedastelt julgustavat tagasisidet. «Kodus öeldi mulle isegi lausa spetsialisti enda poolt, kelleks tavaliselt igal mehel on naine, et sa sobid raadiot tegema küll,» meenutab Dvinjaninov, kellel on raadiotöö kogemuse kohta jagada nii naljakaid seiku kui ka tõsisemaid tähelepanekuid.

«Varajane ärkamine kindlasti minu lemmikute hulka ei kuulu ühestki otsast ja mitte kunagi,» tunnistab ta. Näitleja tõdeb siiski, et igal kogemusel on oma positiivne külg, ja meenutab, et Elmari otse-eetrisse sõitmine pakkus talle ainulaadseid elamusi. «Esimene hommik Tartusse sõites oli kummaline – mõtlesin, et mis nüüd on juhtunud, kas öösel on olnud mingisugune tulnukate rünnak ja kõik teised inimesed on ära viidud,» naerab Dvinjaninov, viidates haruldaselt tühjadele teedele, mida ta kohtas hommikutundidel Tartusse sõites.

Üks meeldejäävamaid hetki eelmisest kogemusest oli Elmari hommikune rituaal, mis näitlejat esialgu üllatas: «Ma nagu ei teadnud, et enne kui saade algab, siis tõusevad Elmari saatejuhid pidulikult laua tagant püsti, vaatavad pühalikult üksteisele otsa ja laulavad Elmari hümni. See oli nii tore, et ma tundsin ennast natuke veidralt selles situatsioonis, aga tegelikult oli see väga-väga tore, natukene naljakas, aga tegelikult ideoloogiliselt ka väga kihvt.»

«Elmari stuudios on lihtne – ma armastan neid inimesi, kes seal ümber on,» räägib ta, viidates saatejuhtidele Tiiu Sommerile ja Lauri Hermannile, kelle töötegemist ja sõbralikkust ta väga hindab. «Mõlemad nad on minu meelest üliprofessionaalsed. Nad on ülisõbralikud, üliheatahtlikud ja mitte ainult kuulaja ees, vaid ka minuga ja omavahel hästi ühtehoidvad.»

Raadiosaate tegemisel rõõmustab Dvinjaninovit ka otsekontakt kuulajatega, kes saavad aktiivselt kaasa elada ja osaleda. Saate osaks on ka raadiokuulajate meeleolu tõstmine läbi eesti muusika. Dvinjaninov toob esile mitmeid Eesti artiste, kes suudavad päeva alguse helgemaks muuta. «Kui raadiost kõlab Ivo Linna laul «Suur loterii» või Genialistide «Anna mulle end», siis kohe läheb tuju heaks,» ütleb ta.

Kuigi Dvinjaninov tunneb saate tegemise juures mõnusat meeleolu, on üks element, mis talle vähem meeldib: «Ma olen suur ilmavaatleja ja tean ise täpselt, mis ilm tuleb. Ilmateade tundus minu jaoks seetõttu natuke tüütu, sest ma eelistan ise nina õue pista ja olukorda hinnata.»

Kampaania «Tuntud ja vaimukad» raames taas Elmari raadiosse naasev Andres Dvinjaninov ootab uusi kogemusi ja kohtumisi kuulajatega. «Ma arvan, et see on võimalus jagada enda mõtteid ja hommikust energiat inimestega, kes raadiot kuulavad, ning selle üle on mul väga hea meel,» ütleb ta.

Raadio Elmar hommikuprogramm «Ärka, kaunis maa!» on eetris argipäeviti kell 6-10.

Tagasi üles