Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Soomlase punase veini pudel plahvatas

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Punase veini pudeli katki minemine. Pilt on illustreeriv
Punase veini pudeli katki minemine. Pilt on illustreeriv Foto: slowmotiongli/Shutterstock

Soomest Jyväskyläst pärit pereisa Tomas ostis riiklikust alkoholimonpolist Alkost kaks pudelit punast veini, mida tahtis nautida. Mehe sõnul ostis ta täiesti tavalist punast veini.

«Jõudsin koju ja panin kaks pudelit veini köögisaarele. Hakkasin kokkama ja järsku kuulsin selja taga tugevat pauku, nagu plahvatust,» sõnas soomlane Iltalehti teatel.

«Üks veinipudel oli kildudeks lennanud ja kogu köök oli veini täis. Valged kapiuksed olid ikka päris punased. Loodan, et saan selle kunagi maha küüritud,» lausus Tomas.

Tomase sõnul ei olnud pudeli plahvatamisel ilmselgeid väliseid põhjusi ning pudelid ei saanud koduteel põrutada ega vigastada. Tegemist oli 15-16 eurose punase veini pudeliga, mis oli ostetud Jyväskyläst Seppälä Alkost.

«Lähedal polnud midagi, miski ei tabanud seda.»

Üllatavas olukorras olid omad mured ka pere väikeste lastega.

«See oli päris hull olukord. Õnneks nad ei sattunud klaasikildudesse ega saanud veiniga kokku,» lausus isa.

Tomas ütles, et tegi plahvatanud pudelist fotod ja saatis need koos kaebusega Alkole. Põrandavaip läheb pessu ja kapiuksed tuleb muul viisil puhastada.

«See punane vein pidi olema hea, aga mu lei õnnetunud maitsta. Või noh, siis pean veel ühe pudeli ostma.»

Alko kvaliteedikontrolli juht Juha Viikari kirjutas meili teel Iltalehtile, et Alko klienditeenindus sai juhtunu kohta kaebuse 5. oktoobril.

«Vabandame juhtunu pärast. Juhtumi uurimine jätkub, paludes pudelitükkide toimetamist meie kauplusesse, kust need saadetakse edasiseks uurimiseks meie kvaliteedikontrolli,» teatas Viikari.

Viikari sõnul jõudis nimetatud vein Alko valikusse 2024. aasta alguses. Kogutud info põhjal tundub, et tegemist on ühe pudeli tootmisveast tekkinud purunemisega.

«Varem ei ole me oma klientidelt ega kauplustelt kõnealuse toote kohta sarnast tagasisidet saanud.»

Viikari sõnul võib klaaspudelis tootmise käigus tekkida nõrk koht või klaasmaterjalis tekkida pinge, mis võib pudeli iseenesest lõhkuda.

«Saadud info põhjal ei juhtunud see purunemine aga nii-öelda plahvatusena, kuigi lagunemisest tekkisid killud,» ütles Viikari.

Viikari sõnul puruneb selline pudel tüüpiliselt toote valmistamise või transportimise käigus. Mõnikord juhtub, et tarbijani jõuab veaga pudel ja see läheb katki näiteks temperatuurimuutuse tõttu.

«Me ei saa kõnealuse juhtumi kohta rohkem öelda, sest ootame, et klient saadaks pudeli killud meie kvaliteedikontrolliks.»

Viikari sõnul juhtub üliharva, et mitte rõhu all olevad pudelid lähevad täiesti iseenesest katki.

Tavaliselt purunevad sellised pudelid juba enne poodidesse jõudmist.

«Vabandame väga toote purunemise ja kliendile tekitatud ebamugavuste ja ebamugavuste pärast. Võtame juhtumit tõsiselt ja seetõttu oleme palunud kliendil viia klaasikillud ekspertiisi meie kauplusesse, kust saadetakse killud meie kvaliteedikontrolli ekspertiisi,» sõnas Viikari.

Kildude põhjal saab teada, kas näiteks pudeli klaas oli mingil hetkel tavapärasest õhem või on pudelil näha muid tootmisvigu.

Alko on juhtumi asjus suhelnud ka maaletoojaga.

Tagasi üles