Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

ISA ELU HIND Vähiravifond tõttab 40 000 euroga kuus appi 53-aastasele pereisale Jaanusele

Copy
Elva pereisa Jaanus saab vähiravifondi Kingitud Elu abil vajalikku ravi.
Elva pereisa Jaanus saab vähiravifondi Kingitud Elu abil vajalikku ravi. Foto: Kingitud Elu

Elvas elav 53-aastase Jaanus Hundimäe lugu sai alguse 2022. aasta oktoobris, kui pereisa silmakontrolli läks. Vasakust silmast leiti silma soonkesta melanoom, kuid vaatamata ravile tuli silm 2023. aasta detsembris eemaldada. Tänavu augustis tabas Jaanust uus tagasilöök, millega pereisa üksi võidelda ei saa.

Vähiravifond Kingitud Elu avaldas laupäeval oma ühismeedias pikema postituse sellest, kuidas nad otsustasid Elvast pärit pereisale appi minna. Nimelt saab 53-aastane Jaanus Hundimägi tänu vähiravifondile ülikallist ravimit ja on teine fondi toel selle ravimi saaja Eestis pereema, dirigendi ja muusikapedagoogi Janne Fridolini kõrval. 

2022. aasta kevadest ehk 28 kuud vajalikku ravimit saanud Janne ravisse on vähiravifond panustanud üle 1,2 miljoni euro.

«Isa elu hind – 40 000 eurot kuus,» alustas vähiravifond oma postitust ja tõdes: «See on Kingitud Elu jaoks väga raske otsus aga me tegime selle: Elvas elav 53-aastane pereisa Jaanus saab edaspidi fondi toel silma melanoomi ravi, maksumusega üle 40 000 euro kuus! Te lugesite õigesti: Jaanuse immuunravim Kimmtrak (toimeaine tebentafusp), mille tootjaks USA biotehnoloogiafirma Immunocore, maksab üle 40 000 euro kuus ehk rohkem kui 1400 eurot päevas.»

Kergelt otsus ei tulnud: «Meie jaoks oli Jaanusele abikäe ulatamine raske otsus, sest fondi poole pöördub erakordselt palju abivajajaid, kuid meie rahalised võimalused on piiratud. Seni oleme kümne aasta jooksul saanud toetada kõiki vähihaigeid, kes Tervisekassa vihmavarju alt välja langenud ning sunnitud lootma vähiravifondile. Vähiravifond saab aga loota ainult annetajatele.»


 

Jaanus avaldas postituses, et tema lugu sai alguse 2022. aasta oktoobris, kui ta läks silmakontrolli. «Kuna vasakust silmast oli nägemine poole aastaga kehvemaks läinud. Ida-Tallinna keskhaiglas diagnoositi vasaku silma soonkesta melanoom. Sama aasta novembris sain brahhüteraapiat ehk kiiritusravi, mis peatas melanoomi edasise arengu.»

Kahjuks sellega Jaanuse vähivõitlus ei lõppenud. «2023. aasta detsembris tekkisid aga vasakus silmas tugevad valud, mis valuravile ei allunud ning aasta lõpus tehti mulle erakorraline operatsioon ja vasak silm eemaldati. Nüüd oli lootust, et kõik läheb paremaks, kuna haiguskolle sai ju eemaldatud.»

«Kahjuks tuli selle aasta augustis tagasilöök, kui kompuuteruuring näitas, et maksa on tekkinud metastaasid,» tõdes pereisa, kellele sobiva ravimi Kimmtrak ostu Tervisekassa kahjuks ei kompenseeri.

Just sellepärast pöörduski Jaanus vähiravifondi poole ja sai sealt positiivse vastuse: «Olen südamest tänulik fondilt saadud positiivse vastuse eest. See on väga oluline ja suur abi nii mulle kui ka mu perele ja lähedastele, kes on mulle sellel teekonnal igati toeks olnud.»

Dirigent Janne Fridolin on vähiravifondilt toetust saanud 2022. aasta kevadest.
Dirigent Janne Fridolin on vähiravifondilt toetust saanud 2022. aasta kevadest. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

«Olen küll alles oma ravi alguses, aga juba see teadmine, et on olemas nii palju toetajaid ja annetajaid, annab tagasi usu, jõu ja lootuse tervemale ning õnnelikumale elule. Ilma fondi abita ma seda ravi saanud ei oleks. Suur-suur aitäh kõikidele annetajatele!» lisas Jaanus lõpetuseks. 

Postituses võttis sõna ka Janne, kes on üle kahe aasta sama ravimi jaoks Kingitud Elult toetust saanud ja kelle haigus on tänu ravile kontrolli all. «Minu elus on need kaks aastat olnud pilgeni täis hetki, mille eest olen tänulik ja õnnelik. See kõik on saanud teoks tänu vähiravifondi jätkuvale toetusele, inimestele, kes on toetanud ravi jätkamist, mille eest meie pere on südamest ja pilgeni tänulik. Mina aga mõtlen jätkuvalt igal õhtul kõigile neile toetajatele, saates nende poole oma tänutäis mõtted. Ka kõik kontserdid, mida olen korraldanud või korraldamas, on oma olemuselt tänuavaldus,» tõdes Janne.

Vähiravifondi Kingitud Elu kohta leiad rohkem infot SIIT ja annetada saad läbi SELLE veebilehe.

Tagasi üles