India päritolu austraallane leidis Google Earthi abil oma sünniperekonna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India päritolu austraallane leidis Google Earthi abil oma sünniperekonna
India päritolu austraallane leidis Google Earthi abil oma sünniperekonna Foto: SCANPIX

India päritolu austraallane, kes lapsena oma pere kaotas, leidis pere uuesti kaardirakenduse Google Earth abil.

Praegu 31-aastane Saroo Brierley mängis viieaastasena koos vennaga Kalkuta raudteejaamas asunud rongivagunis ja jäi sinna magama, edastab AFP.

Ta vanem vend pidi tema järele valvama, kuid ei teinud seda. Väike poiss magas 14 tundi ja kui ta ärkas oli ta üksinda võõras linnas.

Poiss hulkus ja kerjas tänavatel. Siis nägid teda lastekaitsjad ja paigutasid ta lastekodusse.

Brierley adopteeris üks Austraalias Tasmaania saarel elav perekond.

Saanud 30-aastaseks asus mees oma India perekonda otsima, kuid ta ei teadnud oma sünnikoha nime.

Siis meenusid talle pildid lapsepõlvest ning ta otsustas kasutada Google Earth abi. Ta uuris läbi üsna palju sateliitkaarte, enne kui talle hakkasid tuttavad paigad meenuma.

«Tundsin end lausa Supermanina. Küsisin kaarte vaadates endalt, kas mu mälus on midagi paikade kohta. Kui mälu ja sisetunne ütles «ei», jätkasin uurimist,» meenutas Brierley.

Oma otsingi kitsendamiseks lähtus mees kahest faktist. Ta oli rongis 14 tundi  ning kui kiiresti Indias rongid keskmiselt sõidavad. Brierley sai tulemuseks, et ta sõitis umbes 1200 kilomeetri kaugusele.

Ta uuris Kalkuta satelliitkaarti ning tundis ära ala, mis kannab nime Khandwa. Ta sai aru, et just sealt ta ongi pärit.

«Kui ma selle avastasin, tundis kohe, et vastus on käes. Mulle meenus ka juga, mille juures ma lapsena mängisin,» lisas mees.

Brierley reisis siis Indiasse, kus ta sai teada, et ta sünniperekond on teise kohta kolinud. Naabrid mäletasid ta ema ning korraldasid kokkusaamise.

«Kui ma viimati oma ema nägin, oli ta 34-aastane noor naine. Kuid hoolimata nüüdsest vanusest on ta näojooned samad. Ma ei olnud oma ema nägu kunagi unustanud,» lisas Brierley.

Brierley ebatavaline lugu on juba huvi pakkunud Hollywoodile ning ta elust plaanitakse filmi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles