Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

SÜGISENE KLÕPS Liina Kersna ülikoolilinnast: minu ja Tartu suhe on olnud heitliku ajalooga teekond

Copy
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu liige Liina Kersna naudib sügisest Tartut ja avaldab Facebookis mõtteid ülikoolilinna kohta. «Minu ja Tartu suhe on olnud pika ja heitliku ajalooga teekond, mis on toonud mind siia, Toomemäele,» ütleb ta.

Riigikogu liige ja endine haridus- ja teadusminister Liina Kersna (44) on Tartust lummatud. 

«Tuulest viidud sügisesse Tartusse. Minu ja Tartu suhe on olnud pika ja heitliku ajalooga teekond, mis on toonud mind siia, Toomemäele. Enam kui aasta on meil olnud teine kodu Tartus ja sellest sügisest olen ka Tartu linna kodanik,» kirjutab ta Facebookis. 

«Esimest korda käisin üksi Tartus keskkoolitüdrukuna, kaasas «Õhtuse Ekspressi» toimetaja/saatejuhi Vahur Kersna joonistatud kaart, kuidas ma saan bussijaamast Tartu Ülikooli peahoone juurde, et seal teha paar intervjuud,» meenutab Kersna.

«Unistasin mamma kiiktoolis kiikudes, kuidas ma uhke üliõpilasena ühel ilusal päeval jalutan üle jalakäijate silla. See unistus sai tõeks. Tartu Ülikooli ma sain, aga armastus tõmbas nagu magnetina ikka Tallinna,» ütleb ta ja lisab, et seejärel oli periood, mil ta oli palju Tartus, sest abikaasa oli pikalt haiglas.

«Armastus Tartu vastu sai alguse magistriõpingute ajal. Rahu ja akadeemiline kulgemine, mis on Tartule omased, said mind siis kätte. Haridusministrina olin taas palju Tartus ja minu armastus Tartu vastu sai ainult hoogu juurde. Siis sündis ka otsus tulla heade mõtete linna elama.»

«Nüüd olen poolteist aastat olnud TÜ doktorantuuris ja väikese koormusega õppejõud. Armastus Tartu vastu on muutunud aina sügavamaks. Jah, suuresti on Riigikogu töö Tallinnas, aga ülejäänud aja olen siin, rahulikult kulgevas Tartus,» avaldab Kersna ning jagab kaunist fotot Inglisillalt. 

Tagasi üles