Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kuidas korraldada meeldejäävat ja säravat jõulu- või aastavahetuse pidu?

Copy
Foto: Pexels

Mõlgutad mõtteid, kuidas korraldada vahva jõulupidu või hoopiski aastavahetuse koosviibimine koos enda heade sõprade ning kalli perega? Selleks, et sul oleks kergem planeerida oma pidu, oleme pannud kokku soovitused, millele mõelda seda planeerides.

Vali peo jaoks sobiv teema

Ükskõik, kas sa oled korraldamas pidu enda kolleegidele, perele või sõpradele, siis üks viis, kuidas see meeldejäävalt teha, on valida peole teema. Kui sul on olemas üks teema, siis selle ümber on võimalik ehitada kogu pidu: kõik alates dekoratsioonidest kuni menüü ja muusikavalikuni välja.

Peoteemad, mida kaaluda

  1. Pidulik maskipidu

Üks vahva ja samal ajal lihtne idee on korraldada maskipidu. Külaliste vaatenurgast on see hea seetõttu, et peole ei ole vaja valida tervet riietust, vaid piisab, kui leida endale üks meelepärane näomask. Pidulikuks jõulu- või aastavahetuse pidustuseks sobib hästi särav näomask, mis katab pool nägu. Selle juurde saab iga külaline valida just sellised riided nagu ta soovib.

  1. Lõbus maskipidu koos lastega

Juhul, kui oled korraldamas aastavahetusepidu oma sõpradele ja nende peredele, siis saab selle laste jaoks vahvaks muuta eriilmeliste näomaskidega. Lapsed saavad endale valida välja oma lemmikkarakteri teemalise näomaski ning riietuda ka vastavalt sellele. Heaks valikuks on ka mõne looma näomask, näiteks lõvi, karu või hoopiski konna oma.

  1. Säravad jõulud või aastavahetus

Tegemist on klassikalise ja aegumatu teemaga, mis annab igal külalisel võimaluse tõlgendada seda täpselt nii nagu talle meeldib. Kui on soov end riietuda üleni litrites kleiti, siis see võimalus on igaühel, kes vähegi soovib. Aga samal ajal on külalistel vabadus seda tõlgendada ka teistmoodi, kandes näiteks säravat meiki või silmapaistvaid ehteid.

  1. Vali peovärv

Üks võimalus on korraldada näiteks jõulupidu, mille fookuses on valge värvitoon. Või hoopiski aastavahetuse pidu, kuhu oodatakse külalisi riietuma kuldsesse tooni. Ükskõik, mis värvi pidu sa soovid korraldada, see on piisavalt üldine teema, et iga külaline leiab midagi, kuidas peoteemaga haakuda.

Soovitame valida sellise peoteema, millega on igal külalisel lihtne suhestuda. Mida keerulisema teema valid, seda keerukam on külalistel selleks ettevalmistuda. Olenemata sellest, kas tulemas on pidulik jõulupidu või lõbus aastavahetus, siis endale saab valida sobivad peotooted ja riided Kaup24 ning Hansaposti tootevalikutest. Lisaks eelnevale leiad nendest e-poodidest ka vahvad kingid kogu perele ja kolleegidele.

Ehita kogu pidu ühe teema ümber

Ükskõik, mis teema sa lõpuks valid, oluline on minna sellega lõpuni ehk ehitada kogu pidu selle ümber. See tähendab seda, et peoruum võiks olla kaunistatud teemast inspireeritult. Paku külalistele snäkke ja jooke, mis iseloomustavad välja valitud teemat. Ning ära unustada seda rakendada ka mängude või muusika valimisel.

Selleks, et see õnnestuks kõige paremal viisil soovitame mõelda järgmisele:

  1. Kui oled ühe teema välja mõelnud, siis proovi mõelda, kas selle teema kohta on võimalik kokku panna kokkusobiv menüü, mängud ja ruumikaunistused. Juhul, kui see tundub liiga keeruline, siis püüa leida mõni teine idee, mida on kergem ellu viia.

  2. Arvesta sellega, keda peole kutsud ja mis neile meeldiks. Oluline on see, et peokutse rõõmustaks, mitte ei kohustaks millekski, millest nad rõõmu ei tunne.

  3. Menüüd kokku pannes võta arvesse seda, mida eelistavad külalised süüa. Juhul, kui kutsutute seas on ka taimetoitlaseid või mõne toiduallergiaga inimesi, siis arvestada sellega ka toiduvaliku puhul.

  4. Pühadeaeg on paljude inimeste jaoks tihe. Saada enda peokutse aegsasti välja, et inimesed saaksid enda plaane teha ja igal võimalusel osaleda. Seda eriti, kui sinu pidu on planeeritud kodulinnast kaugemas kohas: näiteks mõnes Pärnu villas või enda Võru maakodus.

Kaup24 ja Hansapost aiatavad sul korraldada vahva peo nii, et kõik vajaliku leiad kodust lahkumata. Avasta kõik pakkumised ja telli mugavalt nii kingid lastele, kallimatele kui ka kõik vajaliku peo korraldamiseks.

Copy
Tagasi üles