Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suri filmist «Beverly Hillsi võmm» tuntud näitleja John Ashton

Copy
Filmide «Beverly Hillsi võmm» ja «Beverly Hillsi võmm II» tuntud näitlejad (vasakult paremale) Judge Reinhold, John Ashton ja Eddie Murphy.
Filmide «Beverly Hillsi võmm» ja «Beverly Hillsi võmm II» tuntud näitlejad (vasakult paremale) Judge Reinhold, John Ashton ja Eddie Murphy. Foto: Capital Pictures/Scanpix

80ndatel esilinastunud filmis «Beverly Hillsi võmm» ja selle järjefilmist tuntud USA näitleja John Ashton suri 26. septembril 76-aastaselt. 

USA näitleja John Ashton sündis 22. veebruaril 1948. aastal Massachusettsi osariigis ja alustas näitlemisega üpris noores eas, vahendab IMDb andmebaas. 

Pool sajandit kestnud karjääri jooksul tegi ta kaasa enam kui 200 projektis nii laval, kino- kui ka teleekraanil. 

Tema tuntuimaks rolliks võib pidada politseiülemat John Taggarti 80ndatel filmides «Beverly Hillsi võmm» ja «Beverly Hillsi võmm II». Ashton taaskülastas  oma rolli Taggartina ka 2024. aastal Netflixi filmis «Beverly Hillsi võmm: Axel F».

Kuigi ta oli näitlejana aktiivne ka viimastel aastatel, siis jäi suvel esilinastunud Netflixi film kahjuks Ashtoni viimaseks rolliks, sest näitleja suri 26. septembril 76-aastaselt, vahendab Page Six. Näitleja kaotas võitluse vähiga ja lahkus rahulikult oma kodus.

Oma pika karjääri jooksul mängis ta sellistes filmides nagu «Some Kind of Wonderful» (1987), «Midnight Run» (1988), «Gone Baby Gone» (2007) jpt. Tema telerollide sekka kuuluvad sellised sarjad nagu «M*A*S*H», «Starsky & Hutch», «Dallas» ja «A-Rühm». 

«John jätab maha armastuse, pühenduse ja teenistuse pärandi,» avaldas Ashtoni esindaja ametlikus teadaandes. «Mälestust temast hoiavad endaga igavesti tema abikaasa, lapsed, lapselapsed, vend, õed, teised pereliikmed ja kõik, kes teda armastasid.»

Ashton oli abielus kolmel korral, teine abielu purunes 2001. aastal. Vahetult pärast seda abiellus Ashton oma kolmanda abikaasa Robin Hoye'ga. 

Lisaks näitlemisele meeldis Ashtonile golfi mängida ja ta osales tihti staaridele mõeldud võistlustel üle maailma, vahendab Deadline

Tagasi üles