Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suri «Harry Potterist» tuntud inglise näitleja Maggie Smith

Copy
Maggie Smith.
Maggie Smith. Foto: AP / Scanpix

89-aastasena suri kuulus inglise näitleja Maggie Smith, kes on eelkõige tuntud «Harry Potterist» ja «Downton Abbey'st».

Briti legendaarne lava- ja ekraanilegend võitis oma karjääri jooksul kaks Oscarit – 1970. aastal peaosa eest filmis «The Prime of Miss Jean Brodie», 1979. aastal võitis ta Oscari parima naiskõrvalosatäitja rolli eest filmis «California Suite». Oma elu jooksul oli ta nomineeritud veel neljale Oscarile ning võitis kaheksa Briti filmi- ja telekunsti akadeemia auhinda.

1934. aastal Oxfordis sündinud näitleja tuntumate rollide hulka kuuluvad professor Minerva McGonagall, keda ta kujutas Harry Potteri filmide seerias, ja Violet Crawley ajaloolisest briti draamasarjast «Downton Abbey».

Maggie Smith 2001. aasta filmis «Harry Potter ja tarkade kivi».
Maggie Smith 2001. aasta filmis «Harry Potter ja tarkade kivi». Foto: Cap/rfs/Image Supplied By Capital Pictures/Scanpix

Näitlejanna surmast andsid teada tema pojad Toby Stephens ja Chris Larkin, vahendab BBC

«Ta lahkus rahulikult reede varahommikul haiglas. Ta oli väga privaatne inimene ja oli elu viimastel hetkedel koos oma lähedaste ja perekonnaga. Temast jäävad maha kaks poega ja viis armastavat lapselast, kes on muserdatud oma erakordse ema ja vanaema kaotusest,» ütlesid näitlejanna pojad avalduses.

Maggie Smith Briti ajaloolises draamasarjas «Downton Abbey».
Maggie Smith Briti ajaloolises draamasarjas «Downton Abbey». Foto: Cap/rfs/Image Supplied By Capital Pictures/Scanpix
Tagasi üles