Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KÜLASTAJA MEELESPEA Broneeri kostüüm ja pane vaim valmis! Oktoberfest Tallinn tuleb taas

Copy
Oktoberfest Unibet Arenal
Oktoberfest Unibet Arenal Foto: Taavi Sepp

Oktoberfest Tallinn 2024 on kohe-kohe ukse ees ning kui plaanid seda üritust esimest korda külastada, on sul kindlasti küsimusi, kuidas parim võimalik kogemus saada. Siin on kasulikke näpunäiteid, kuidas valmistuda ning mida festivalil kindlasti tähele panna, et sellest täiel rinnal osa saada. Huvitavaid nippe jagub kindlasti ka neile, kes on üritusel varem juba käinud.

Plaani oma saabumine varakult

Oktoberfest Tallinn 2024 toimub reede õhtul, 11. oktoobril Unibet Arenal, mis on suur ja populaarne üritustepaik. Seetõttu on mõistlik juba varakult planeerida oma transport. Selleks, et üritust murevabalt nautida, soovitame külalistele autovaba elamust. Mõistlik on kasutada ühistransporti või taksoteenuseid, et kõik jõuaksid üritusele ning koju tagasi mugavalt ja turvaliselt.

Enne üritusele tulekut uuri, millised bussid, trammid või rongid liiguvad Unibet Arena läheduses ning millal on nende viimane väljumisaeg. Kui tuled üritusele kaine roolina, kontrolli kindlasti Unibet Arena kodulehelt parkimisvõimalusi.

Riietu teemakohaselt

Oktoberfesti külastamine on palju lõbusam, kui sul on selleks sobiv rõivastus. Traditsioonilised saksa rahvariided – naistele dirndl ja meestele lederhosen – on üks festivali olulistest sümbolitest. Korralikke peoriideid on võimalik laenutada näiteks Maskeraadi kostüümilaenutusest.

Oktoberfestile kohaseid riideid on võimalik üritusel ka kohapeal soetada. Kui sul ei ole võimalust hankida autentset kostüümi, sobib ka mugav vabaajarõivastus, kuid saksa stiilis aksessuaarid, näiteks kaabud või Baieri värvides lipud, sallid ja muud dekoratiivsed esemed lisavad kindlasti peomeeleolu.

Valmistu sööma ja jooma

Oktoberfest Tallinn pakub rikkalikku valikut autentseid saksa toite ja õllesid. Toitu saab omale tellida nii letist kui ka mugavalt püsti tõusmata, kasutades unikaalset Fudy QR-koodi, mille leiad oma laua pealt.

Kohapeal saad nautida bratwurst'i, pretzel'eid ja muid traditsioonilisi saksa hõrgutisi. Näiteks eelmistel aastatel on ääretult populaarseks tõmbenumbriks saanud krõbe seakoot ja õunastruudel.

Oktoberfest Saku suurhallis 2022. aastal.
Oktoberfest Saku suurhallis 2022. aastal. Foto: Taavi Sepp

Aga kõige tähtsam – õlu! Oktoberfest Tallinn üritusel voolab vaatidest otse Münchenist kohale toodud Paulaner, mis on üks kuuest ametlikust Saksamaal toimuva Oktoberfesti pruulikodadest.

Võta aega, et tutvuda Paulaneri erinevate õllesortidega ja maitse uusi jooke. Kuna õlle tarbimine on osa festivalist, tasub eelnevalt mõelda, kuidas nautida märjukest mõõdukalt ja vastutustundlikult. Menüüs on saadaval ka näiteks Paulaneri alkoholivaba pruul, aga ka veini- ja limonaadivalik neile, kes soovivad õllest pausi teha.

Võta sõbrad kaasa

Oktoberfest on oma olemuselt seltskondlik festival, mida kõige rohkem nauditakse just üheskoos. See on ideaalne võimalus veeta aega sõprade või kolleegidega, luua meeleolukaid hetki ja osaleda kohapeal toimuvates erinevates mängudes ja võistlustes. Suur seltskond tähendab rohkem nalja ja võimalusi jagada elamusi.

Oktoberfest Unibet Arenal 2023. aastal.
Oktoberfest Unibet Arenal 2023. aastal. Foto: Taavi Sepp

Oktoberfest Tallinn üritusele on saadaval nii lauad suurematele gruppidele kui ka üksikpiletid neile, kes soovivad väiksema seltskonnaga üritust uudistama tulla. Kui soovid soetada laua, mille puhul joogi- ning toidupoolise pärast muretsema ei pea, uuri lisa toetajalaudade kohta.

Muusika ja meelelahutus

Oktoberfest ei ole ainult õlu ja toit – see on õhtu täis muusikat ja meelelahutust. Tants ja laul on festivali süda, seega valmista end ette kaasa elama rahvalikule muusikale, saksapärastele meloodiatele ja tantsima seni, kuni jalad enam ei kanna.

Oktoberfest Unibet Arenal 2023. aastal.
Oktoberfest Unibet Arenal 2023. aastal. Foto: Taavi Sepp

Oktoberfest Tallinn 2024 üritusel saad jalga keerutada nii autentse Baierimaa bändi Sandhofen rütmis kui ka Eestimaa armastatud koosseisu Justamendi taustal. Ansamblitele vahepalaks kütab tantsupõranda soojaks kõige suurem Oktoberfesti fänn DJ Kristo Rajasaare.

Mida üritusel kindlasti teha?

Külastage suurt saali: suurem osa peost toimub Unibet Arena saalis, kust leiad meie saaliteenindaja abiga üles oma piletil märgitud laua. Suure lava pealt leiad õhtu jooksul erinevaid esinejaid ning saalis asuvad ka letid, kust saab tellida nii toidupoolist kui ka märjukest. Kui oled julge, osale lava peal toimuvates toredates rahvalikes võistlustes, mille hulgas toimub näiteks õllekannude hoidmine või ilma käte abita pretzel'ite söömine.

Leia üles mängudeala: lisaks saalis toimuvale on üritusel hulganisti tegevusi ka esimese tasandi koridoride peal. Mängudealal saab kätt proovida lauajalgpallis, kossuviskamises, õhuhokis ja näiteks pinball'i masinatel. Jõudu saab proovida poksimasinaga, haamrilöögiga või näiteks jalgpalliga.

Tee pilte: ära unusta jäädvustada oma hetki fotodel. Unibet Arenal on kohapeal olemas ka tore fotosein, kus saab erinevaid ägedaid poose sisse võtta. Visuaalsed mälestused sõpradega huvitavas riietuses võivad pakkuda nalja ka aastaid hiljem.

Mõtle turvalisusele ja mugavusele

Kuigi üritusel on lõbus lõõgastuda, on oluline meeles pidada ka turvalisust. Joo vastutustundlikult, ära unusta korralikult vett tarbida ja hoia silm peal oma sõpradel. Õlle kõrvale soovitatakse süüa süsivesikuterikast ja toitvat toitu – ja Oktoberfestil on selleks küllaga võimalusi.

Mugavad jalanõud on ka kindlasti vajalikud, sest õhtu jooksul on palju tantsu ja tegevuste vahel ringiliikumist. Jälgi kindlasti korraldaja juhiseid, et kõik külalised saaksid meeldiva kogemuse.

Kuna Oktoberfest Tallinn keskendub suuresti õlle nautimisele, on oluline enne üritusele saabumist läbi mõelda, kuidas koju tagasi saad. Parim viis vältida impulsiivset autorooli istumist pärast joomist on planeerida transpordilahendus juba varakult.

Oktoberfest Saku suurhallis
Oktoberfest Saku suurhallis Foto: Taavi Sepp

Oktoberfest Tallinn 2024 on unustamatu elamus täis muusikat, head sööki, õlut ja palju naeru. Korraliku ettevalmistusega tagad, et sinu ürituse külastus saab olema lõbus ja täis positiivseid emotsioone.

Hangi endale pilet eelmüügist juba täna, haara Maskeraadi kostüümilaenutusest kaasa kaabu ja valmistu koos meiega üheks aasta kõige meeldejäävamaks ürituseks. Vaata lisa www.oktoberfest.ee.

Vaata lõbusaid hetki möödunud aastate Oktoberfestidest siitsiit ja siit

Tagasi üles