Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO «Nagu lubatud, siis Viljandi majatuur!» Mari Ojasaar-Parve näitab uut kodu

Copy
Mari Ojasaar-Parve
Mari Ojasaar-Parve Foto: Triin Roos / Elu24

«Nagu lubatud, siis Viljandi majatuur,» jagab septembri alguses perega Hiiumaalt Viljandisse kolinud Mari Ojasaar-Parve ühsimeedias videoülevaadet nende uuest kodust. 

«Armas maja, kus kohalik järve-vibe on olemas. Kindlasti soovime seda natuke tuunida, aga võtame väga rahulikult. Naudime vaikselt pesapunumist. Kuidas tundub, kas meil õnnestub sellest teha armas kodu?» küsib ta jälgijatelt.

«Mega potentsiaal sel majal! Nii palju puitu,» märgib üks, samal ajal kui teine lisab: «Kena koduke!»

Uus peatükk Viljandis

«Kohal meie uues kodulinnas ja uues pesas ning silmad säravad! Šampanjat joome täna plasttopsidest, sest alustame jällegi täiesti nullist, täiesti tühjast majast,» teatasid Mari Ojasaar-Parve ja Jesper Parve septembri alguses, kui olid äsja Hiiumaalt Viljandisse kolinud. 

Uudist mandrile kolimisest kinnitas kirjastaja Jesper Parve toimetusele juuli lõpus. «Ma olen Viljandi kandis kõik oma suved veetnud, sest minu ema, isa ja vanaemad on kõik siit kandist pärit,» rääkis Parve ja lisas, et üks tema vanaemadest elas just Viljandi südames, Posti tänaval ning oli linnaraamatukogu juhataja. «Tema mind ka raamatupisikuga nakatas,» märkis mees.

Hiiumaalt mandrile

«Meie lastel ei ole enam kooli ega lasteaeda, kuna oleme rohkem Waldorfi hariduse pooldajad ja rohkem neid Hiiumaal ei ole,» rääkis ta ka ärakolimise põhjusest, kuna ainuke Hiiumaa vabakool sulges sellest sügisest uksed. 

Oma Hiiumaal Kalanas asuva maja panid Parved müüki juba aasta alguses. «Tõsi jutt!» kinnitas Jesper Parve, öeldes, et suurt saladust siit otsida ei tasu. «Pere on nii suureks kasvanud, et sinna ei mahuks lihtsalt enam ära,» märkis ta.

«Saame väga soojasid pilke. Hea on lastega ringi liikuda. Lapsi on palju ja kõik on nii lapsesõbralik. Siiamaani on ainult head muljed,» rääkis Mari toimetusele, et vastusvõtt uues kodulinnas on olnud väga tore. 

Ta lisas, et Pihla inspiratsioonitalu Hiiumaal jääb nende perele alles ja seal saavad külalised talvel majutuda. «Hetkel on plaan, et meile jääb see suvemajaks. Me ise arvame, et jääme ikkagi suvehiidlasteks. Aga kunagi ei tea, võib-olla hakkab Viljandi nii meeldima, et jäämegi siia,» arutles ta. 

Tagasi üles