Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Näitlemisest eemale jäänud Marilyn Jurman: elu viskab kaikaid kodaraisse ja täpselt ei tea, mida edasi teha (1)

Copy
Marilyn Jurman
Marilyn Jurman Foto: Marten Martšenkov

«Kuidas nii juhtus, et ma osalesin Eesti filmides ja sarjades, töötasin teatris ja andsin välja muusikat, kuid otsustasin lampi, et nüüd hakkan hoopis iga päev joogat tegema?» küsib näitleja Marilyn Jurman ühismeediasse tehtud avameelses postituses iseendalt.

Jurmani sõnul jagab ta enda teekonda põhjusel, et äkki on keegi veel, kes tunneb, et elu viskab kaikaid kodaraisse ja täpselt ei tea, mida edasi teha, leiab julguse võtta paus ja proovida midagi uut. 

Naise enda sõnul alustas ta ühtäkki joogaga. «Ma reaalselt ei suutnud maha rahuneda. Üldse. Mu aju ei suutnud olla rahulik. Mitte kunagi. Ja ma läksin joogasse – ilmselgelt mitte vabatahtlikult, aga sõbranna kutsus. Ja kõige eriskummalisem asi juhtus – mu aju rahunes maha. Ma sain kohe aru, et see on midagi, mida ma pean veel ja veel tegema. See, et ma lõpuks õpin joogaõpetajaks, koolitajaks, psühholoogiks ja lõpuks teadlaseks, seda ma muidugi ei osanud ennustada. Alguses ma tahtsin lihtsalt suuta rahulikult olla kasvõi natukenegi aega. Ja seda ma sain igas joogatunnis.»

Nii valiski Jurman avaliku elu asemel endasse vaatamise. Kui veidi üle kümne aasta tagasi mängis ta mitmes teatritükis peaosa, osales telesaadetes «Tähed jääl» ja Eesti Laul, siis ühel hetkel tuli sellest kõigest paus. «Vat Teatri lavastus «Liblikapüüdja» mängis oma viimase etenduse, kuskile uude telesaatesse ei kutsutud ja Eesti Laulu finaali ei pääsenud... Seega sõitsin mõneks ajaks Eestist ära,» nendib Jurman ühismeedias. Ta lendas San Franciscossse, kus armus sealsesse joogastuudiosse. 

«Isegi kui ma tagasi tulles ei tahtnud minna enam lavale ja ma ei teadnud, mis ma siis selle asemel peaksin tegema, siis joogatades tundus miski selgem. Küll ma ei teadnud, mis, aga teadsin, nähes FBs joogakoolituse kuulutust, et ma tahan sinna minna! Kuniks ma välja mõtlen, et mis edasi.»

Nüüd on Jurmanil enda joogastuudio Inbodhi Yoga Tallinn. Just seda sama joogakoolitust ta ka seal ise pakub. «Alguses ma ei plaaninud muidugi seda hakata tegema, ma tahtsin lihtsalt rohkem joogast teada saada,» ütleb ta.

Et maksta joogakoolituste eest, avaldab Jurman, et oli sunnitud vastu võtma kaks projektijuhtimise tööd. «Mõtlesin, et iseenesest olen ju iseenda jaoks terve oma teadliku elu juhtinud projekte – et anda oma plaat välja, et teha valmis muusikavideoid ja isegi etendusi. Seega pool aastat pühendasin ennast iluuisutamise maailmasse ja pool aastat laskesporti, et siis minna joogakoolitusele. Et maksta joogakoolituse eest, oli vaja minna tööle, aga seekord oli seda otsust teha kerge ja mõnus, sest teadsin, et ma ei otsusta eluks ajaks midagi, vaid konkreetse eesmärgi nimel.»

Märksõnad

Tagasi üles