Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

PÜHENDUMUS, KUTSUMUS, KIRG Abielupaar on võtnud oma südameasjaks endise Vägeva jaamahoone ehitamise villaks

Copy

Pühendumus ja kutsumus on märksõnad, mis iseloomustavad Alikee Kubi ja Sulev Sova ettevõtmist Jõgevamaal Vägeva külas. Abielupaar on asunud uut elu sisse puhuma endisele jaamahoonele, mis seisis aastaid mahajäetuna. Juba on avatud kohvik, kus saab maitsta perenaise enda tehtud koduseid toite. Kõnealune hoone on juba neljas ajalooga maja, mida üheskoos uuesti üles ehitatakse. «See oli nii kohutavalt raske, me elasime üks päev korraga,» ütleb Alikee. Vaata fotosid ja videot kohapealt. 

Jõgevamaal asub pisike Vägeva küla, kus teel Jõgevale peatub ka rong. Vägeva peatuses käib praegu uue perrooni ehitamine, et reisijatel oleks mugavam rongi oodata. Vägeva rongipeatuse juures asub kollane puidust maja, mis pakkus aastatel 1910–2000 peavarju jaamaülemale ja raudteetöölistele. Pärast sajandivahetust läks hoone vallale ning seal tegutses kuni 2019. aastani Vägeva raamatukogu.

Pärast raamatukogu sulgemist müüs vald hoone maha ja see läks erakätesse, kuid uutele omanikele käis jaamahoone taaselustamine üle jõu. Seejärel ostsid kinnistu Alikee Kubi ja Sulev Sova, kes on nüüdseks kolm aastat seal toimetanud ja selle ajaga andnud nigelas seisus olnud hoonele ja aiale kena uue ilme. 

Tagasi üles