Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Türi vallas hobuseid kasvatava naise mure leidis lahenduse: enam ei pea joogivett kaugelt tassima

Copy
Siiri koos oma hobusega.
Siiri koos oma hobusega. Foto: Triin Roos, Elu24

Kevadel rääkis «Kuuuurijale» oma loo Siiri, kes kasvatab Türi vallas hobuseid. Kuni veebruarikuuni sai naine loomadele joogivee talli juures asuvast pumbamajast, kuid üleöö pani kõrval asuva kortermaja ühistu juhatus uksele luku ette ja Siiril tuli hakata iga päev vett tooma 10 kilomeetri kauguselt. Nüüdseks on Türi vald pumbamaja haldamise üle võtnud ja Siirile vee taganud. 

Maikuus eetris olnud «Kuuuurijas» rääkis oma loo 42-aastane Siiri, kes peab tõuhobuseid Türi vallas Kolu külas asuvas tallis, mida ta on oma tuttavalt üürinud juba viis aastat järjest.

Siiri hobusepidamine hakkas aga sedavõrd häirima talli kõrval asuva kortermaja elanikke, et ühel talvehommikul talli kõrval asuvast pumbamajast hobustele joogivett võtta soovides avastas Siiri, et pumbajaama ta enam ei pääsegi, sest uksele on lukk ette pandud. Korteriühistu juhatus põhjendas ukse lukustamist sellega, et Siiri olevat kasutanud kortermaja elektrit pumbajaama torude soojendamiseks ja tekitanud korteriühistule kopsaka arve. Kuigi Siiri avaldas soovi arve tasuda, siis arvet talle ei saadetud ja selle asemel lukustati hoopiski uks, et ta enam hobustele joogivett võtta ei saaks. Siiri sõnul püüti teda koos hobustega tallist minema ajada. 

Tagasi üles