Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KOHTU ALL PRANTSLANE «Olen vägistaja nagu teised süüdistatavad siin ruumis»

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Kohtukunstniku joonistus Dominique Pelicot'st (keskel), keda süüdistatakse oma naise Gisele Pelicot' vägistamises ja vägistada laskmises teiste meeste poolt. Joonistus on tehtud 17. septembril 2024 Lõuna-Prantsusmaa Avignoni kohtumajas.
Kohtukunstniku joonistus Dominique Pelicot'st (keskel), keda süüdistatakse oma naise Gisele Pelicot' vägistamises ja vägistada laskmises teiste meeste poolt. Joonistus on tehtud 17. septembril 2024 Lõuna-Prantsusmaa Avignoni kohtumajas. Foto: REUTERS/ZZIIGG/Scanpix

Prantslane Dominique Pelicot tunnistas kohtus üles oma naise uimastamise ja kümnete võõraste meeste värbamise naise vägistamiseks peaaegu kümne aasta jooksul, paludes oma perekonnalt andestust, öeldes teisipäeval Prantsusmaa Avignoni kohtus «Olen vägistaja.»

Pelicot’ kuulamine, mis on Prantsusmaa lähiajaloo ühe skandaalsema kriminaalprotsessi keskpunkt, tuli eelmisel nädalal mehe halva tervise tõttu edasi lükata, teatab CNN.

Teda süüdistatakse vägistamises, grupiviisilises vägistamises ning privaatsuse rikkumises seksuaalsete piltide ja videote salvestamise ja levitamisega.

Tagasi üles