Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Keili Sükijainen istus üle kolme miljoni euro maksva luksusauto rooli: sul võib olla kogu maailma raha, aga... (1)

Copy
Keili Sükijainen Bugatti roolis.
Keili Sükijainen Bugatti roolis. Foto: Kanal 2

Tänaõhtuses Kanal 2 saates «Kuldne pilet» viib saatejuht Keili Sükijainen vaatajad taas eriliste ja eksklusiivsete elamuste maailma. Seekord uuritakse, mida tähendab luksusautodega sõitmine ning külastatakse trühvlifarmi Prantsusmaal, kus kasvatatakse maailma üht hinnatuimat delikatessi.

Esimesena saavad ekraanil särada Dubais kohaliku luksusautode kollektsionääri Ahmed Mansouri masinad, mille seas leidub ka legendaarne Bugatti Chiron. Autode kuningas, Bugatti Chiron, on maailmas tuntud oma unikaalsuse poolest – neid on toodetud vaid 500 tükki. «See on kui Hermèsi Birkini kott – sul võib olla kogu maailma raha, aga sa ei saa võib-olla sellele näppe taha,» märgib Keili Sükijainen autosse istudes.

Keili Sükijainen Bugatti Chironi roolis.
Keili Sükijainen Bugatti Chironi roolis. Foto: Kanal 2

Üle kolme miljoni euro maksev Bugatti Chiron on oma eksklusiivsuse ja hinnaga tõeline luksusikoon, mille õnnelike omanike seas on sellised tuntud nimed nagu Cristiano Ronaldo, Tom Cruise ja Kylie Jenner.

Maksimumkiirus 420 km/h

Uhke masin ei ole aga ainult rariteet, vaid ka kiirusrekordi omanik. Chiron kiirendab nullist sajani vaid 2,3 sekundiga, olles seega kiirem kui vormel 1 auto. Maksimumkiiruseks on 420 km/h, kuid sellel kiirusel sõitmine toob kaasa oma väljakutsed.

Bugatti Chiron.
Bugatti Chiron. Foto: Kanal 2

«See auto on nii võimas, et rehvid ei suudaks kauem kui ühe sõidu sellisele kiirusele vastu pidada – need sõna otseses mõttes põleksid läbi,» selgitab Sükijainen, tuues välja auto 1600 hobujõudu ja muud tehnilised tipptaseme saavutused.

Ahmed Mansouri kollektsioon ei piirdu üksnes Bugattiga. Tema autopargist leiab veel Rolls-Royce Cullinani ja Lamborghini Uruse – mõlemad autod on Mansouri tuuninguga, mis teeb need veelgi võimsamaks ja eksklusiivsemaks. «Seda kollast Lamborghinit ma ei kujutaks ette kuskil mujal peale Dubai tänavate, aga siin see lihtsalt töötab. Nii võimas ja julge,» sõnab Sükijainen.

Külaskäik trühvlifarmi

Luksusautode kõrval pakub tänane saade aga ka ekskursiooni Prantsusmaa salapärasesse trühvlifarmi, kus Keili ja vaatajad saavad aimu, mis muudab trühvlid nii ihaldatud toiduaineks. Trühvlid, mida maailmas peetakse tõeliseks delikatessiks, kasvavad erilistes tingimustes ja on haruldased. Farmi peremees Johann Pepin juhatab vaatajad läbi tammeallee, kus tema trühvleid otsivad treenitud koerad.

Oksjonitel ulatuvad trühvlite hinnad sadadesse tuhandetesse eurodesse ja nende leidmine on pigem loterii kui kindel teadus. «See on täpselt nagu leida kulda – kunagi ei tea, kas ja millal see õnnestub, aga kui õnn naeratab, on tulemus seda väärt,» nendib Sükijainen.

«Kuldne pilet» viib televaatajad maailma kõige eksklusiivsemate elamuste juurde, pakkudes sissevaadet sinna, kuhu pääsevad vähesed. Saade on Kanal 2 ekraanil kolmapäeviti kell 20.30.

Tagasi üles