Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kohtutäiturilt Mustamäele korteri ostnud mees leidis uuest kodust eelmise omaniku skeleti (14)

Copy
Mustamäe kortermaja, kust ühe korteri omanik surnult leiti.
Mustamäe kortermaja, kust ühe korteri omanik surnult leiti. Foto: kaader Kanal 2 saatest

Mustamäel asuva korteri ostnud uus omanik läks möödunud teisipäeval kodu esimest korda vaatama. Osturõõmu asemel koges uus omanik teistsugust emotsiooni, sest leidis korterist skeleti.

Teisipäeva õhtul oli Kanal 2 «Reporteris» eetris õõvastav lugu sellest, kuidas uut korteriomanikku ootas korteris ees midagi enneolematut. 

Juhtum leidis aset Mustamäel Vilde teel asuvas kortermajas, kuhu üks tallinlane endale korteri ostis. Kui ta 10. septembril korterisse astus, leidis ta sealt eest eeldatavasti korteri eelmise omaniku skeleti. 

Korter osteti kohtutäituri Elin Vilipuse oksjonilt, kes ei olnud korteri eelmist omanikku, 63-aastast meest üles leidnud. «Kuna kuriteo tunnuseid sündmuskohal ei olnud, siis saadeti surnukeha lahkamisele,» kirjeldas Kanal 2 uudistesaate saatejuht Simon Suviste.

Sama kortermaja elanikel ei olnud aimugi, et midagi sellist oli juhtunud. Üks neist kirjeldas põgusalt «Reporterile», et 10. septembril tulid kohale nii politsei kui kiirabi.

Põhiline küsimus kogu loo juures oli lihtne: kuidas sai kohtutäitur oksjonile panna korteriomaniku korteri nii, et korteriomaniku luustik on veel korteris.

Kohtutäitur Vilipus kaamera ette olukorda kommenteerima ei läinud. «Ühesõnaga ütles ta, et tal on mõningad piirangud, mille tõttu ei saa ta konkreetseid detaile avaldada,» märkis saatejuht Suviste. 

Politsei sõnul kuulub skelett eeldatavasti eelmisele omanikule.
Politsei sõnul kuulub skelett eeldatavasti eelmisele omanikule. Foto: kaader Kanal 2 saatest

Lõpuks selgitas Vilipus olukorda kirjalikult: «Kas saame arvestada sellega, et kõik võlgnikud teevad kohtutäituriga täitemenetluse läbiviimisel koostööd ega varja ennast teadlikult või ei tee koostööd vaid need isikud, kellega tõepoolest on midagi juhtunud? Sellega me kahjuks arvestada ei saa. Kas püüame iga võlgnikuga enne vara realiseerimist kontakti saada, saadame teavitusi, püüame helistada, käime kohapeal ja teeme selles osas kõik endast oleneva?»

«Seda püüame teha igas menetluses,» öeldi kirja lõpus. 

«Kuigi kohtutäitur kinnitas, et võlgnikku proovitakse igasuguste meetoditega kätte saada, kaasa arvatud kohal käimisega, siis paistab, et siin läks midagi nihu,» lisas saatejuht.

Pole täpselt teada, millal oli korterist leitud isiku surmaaeg. PPA edastas Elu24 päringu peale samad, saatelõigus eetris olnud faktid. «10. septembril sai politsei teate, et oksjonilt Vilde teel asuva korteri ostnud uus omanik, kes läks esimest korda seda vaatama, leidis korterist skeleti. Eeldatavasti oli tegu korteri endise omanikuga, 63-aastase mehega, keda kohtutäitur ei olnud seni leidnud. Sündmuskohalt kuriteole viitavaid tunnuseid ei leitud, surnukeha saadeti lahangule.»

Lahangu tulemusi veel ei ole.

Tagasi üles