Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD SÜNDMUSKOHALT Põhja-Tallinnas toimus noarünnak, politseinikud kasutasid mehe kinnipidamiseks teenistusrelva

Foto sündmuskohalt teisipäeva õhtul kell 23.15
Foto sündmuskohalt teisipäeva õhtul kell 23.15 Foto: Eero Vabamägi

Põhja-Tallinna linnaosas Erika tänaval asuvas munitsipaalmajas ründas 22-aastane mees noaga enda pereliikmeid. Kuna nuga käes hoidnud mees korraldusi ei täitnud, kasutasid ametnikud tema kinnipidamiseks taserit ja tegid ühe lasu teenistusrelvast. «Tema vigastused ei olnud eluohtlikud ning politseinikud andsid talle kohe esmaabi,» kirjeldas Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva.

«Tallinna Erika tänav 13a oli tulistamine, hulgaliselt politseinike, neli kiirabi. Politsei on siiamaani sündmuskohal,» seisis kell pool 11 õhtul Elu24-le saadetud vihjes.

Tegemist on Tallinna linnale kuuluva munitsipaalelamuga.

Kella üheteistkümne ajal õhtul oli maja ees näha paari politseiautot, majas sees tegutsesid kriminalistid. 

Foto: Eero Vabamägi
Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja sõnul sai teisipäeva õhtul veidi enne kella kaheksat häirekeskus teate, et Põhja-Tallinna linnaosas Erika tänaval korteris ründas 22-aastane mees noaga enda pereliikmeid, 42-aastast ja 73-aastast naist.

«Sündmuskohale jõudnud politseinikud suhtlesid mehega ja andsid korduvalt korraldusi, mida mees ei täitnud. Nuga käes hoidnud mehe kinnipidamiseks ja tema ohutuks tegemiseks kasutasid ametnikud taserit ja tegid ühe lasu teenistusrelvast. Tema vigastused ei olnud eluohtlikud ning politseinikud andsid talle kohe esmaabi,» kirjeldas Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva.

Kiirabi toimetas noarünnakus viga saanud kaks pereliiget haiglasse. Arstide järelevalve alla toimetati ka 22-aastane ründaja.

Operatiivjuht lisab, et politseinikud ei kasuta teenistusrelva kunagi kergekäeliselt ja relva kasutamine on alati kaalutletud otsus. «Kuna mees ei allunud politseinike korduvatele korraldustele ning oli ohtlik, otsustasid ametnikud sel korral mehe kinnipidamisel teenistusrelva kasutada,» ütles ta.

Politsei alustas rünnaku asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust. Juhtunu asjaolusid kontrollib ja ametnike tegevuse õiguspärasust hindab ka PPA sisekontrollibüroo.

Märksõnad

Tagasi üles