Ithaka Maria maandab pingeid kõva trenniga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laulud tähtedega» avasaade, pildil Ithaka Maria
«Laulud tähtedega» avasaade, pildil Ithaka Maria Foto: Maria Vahuri | Photo Factory

Raadio Uuno hommikuprogrammi «Totaalne ärkamine» saatejuhid Aleksander Ots ja Erik Lill küsitlesid hommikustuudios Ithaka Maria Rahulat. Arutluse teemadeks olid nii Eurovision, Ithaka Maria uus plaat kui ka abikaasa Tomi karnevalikostüüm.

Ithaka Maria, kuidas sul läheb?

Aitäh küsimast, täitsa kenasti. Tunne on tugev.

Nagu me Sinu jutust ja hõiskamisest aru saime, siis sõitsid Sa just praegu siia meie toimetusse, pea aknast väljas? Miks?

Sellepärast, et kiire oli ja klaasipuhastuvedelik oli otsas.

Ja Sa võtsid kodust väikese pudelikesega vett kaasa?

Ei, praegu ma võtsin selle lihtsalt autost kaasa, et teilt siit vett haarata ja ...

Koju tagasi sõidad Sa siis pea aknast väljas ja siputad sealt pudelist vett klaasile?

Kui vaja, jah.

Proovi seda teha siis kusagil valgusfoori taga või kui autod on seisma jäänud. Aga liiklusega seoses, kas Sinu abikaasal on keelatud igasugune mootorrattasõit edaspidi?

Sa mõtled minu poolt keelatud või?

Jah.

Ma arvan küll, jah. Või vähemalt tungivalt soovitan tal mitte motika sadulasse istuda.

Milliste ekstreemsustega Sa ise tegeled?

Ma ei ole eriti ekstremist.

Sul see alalhoiuinstinkt on nii tugev?

Ikka on jah.

Kas enne lapse sündi olid Sa kuidagi rohkem ekstreemne või oled Sa eluaeg selline rahulik olnud?

Ma olen väga rahulik, ma olen niisama hästi elavaloomuline inimene ja mul juhtub niigi igasuguseid huvitavaid asju, nii et ma lisaks ekstreemsusi ei harrasta.

Need otsivad sind ise üles?

Jah. Ma ei kurda selle üle. Mingit lisapõnevust ei ole vaja hankima minna.

Kui ma Sind kusagil kohtan, siis mul tuleb kohe meelde ja keelele üks küsimus. Kas sul see Jana Hallase tehtud auguga kostüüm on kusagil kodus veel alles?

Eeeee, viimane koht, kus ma seda nägin, oli 10 aastat tagasi Tomi seljas, sest et meil oli karneval. Siis see oli tema seljas. Ma ei tea, pärast seda ma pole seda näinud, võib-olla ta kaotas selle ära.

Räägi, mismoodi Sina ennast vormis hoiad? Sa näed superhea välja. Palju Sa üldse trenni teed?

Ma olen hästi aktiivne inimene. Näiteks, kui mul lained üle pea kokku hakkavad minema, siis füüsiline koormus on üks asi, mis maandab ja pingeid lahjendab. Ma ei pea ennast sundima selleks, et minna jooksurajale. Praegu jooksurajale niikuinii ei lähe, aga...

Suusatad?

Ei suusata.

Uisutad?

Ei uisuta ka. Talisport ei ole minu teema.

Sel aastal Sa osaled ka selles nn Eurovisioni karussellis? Sedapuhku oled Sa esitaja rollis, ei olegi oma muusikaga sinna jõudnud või ei kandideerinudki?

Ma saatsin ka eelmisel aastal oma plaadi pealt loo, aga ma ei tea, mul on vist teistsugune muusika, mis ei jõua europubliku ette.

Mis mõttes teistsugune muusika? «Mere lapsed» oli ju ka? Kas Sa oled nii palju muutunud, et ka Sinu muusika kirjutamine on nii palju muutunud?

Vaata, see lugu, mida ma sel aastal esitan, on ikkagi tehtud selle arvestusega, et lugu peab olema 3-minutiline. Mu enda lood ei ole ju.

Mõnede lugudega on nii, et nad kaotavad oma võlu, kui neid hakatakse kokku suruma. Sinna peab jääma nagu sellist chill'imise ruumi.

Kirjutan ju viisi ja sõnad koos, kogu see produkt sünnib ju nii, et ma olen ise seal kõrval ja ise seda toodan. Ju siis on vaja , et seal on seda nõksumise ja tiksumise osa ka. Võib-olla siis need tiksumise osad on liiga pikad.

Sa siin vahepeal käisid kõvasti Rootsimaal lammutamas, kuidas seal praegu olukord on?

Ma arvan, et seal on rahulik kõik.

Mitte midagi ei tulnud sealt või ei läinud?

Ma käisin seal põhiliselt lugusid tegemas - tööprotsess oli seal.

Te proovisite ju Rootsimaa väljundit ka kätte saada?

Noh, ikka tasub proovida. Kui Sulle pakutakse mingit esinemisvõimalust, siis sellest tuleb ju kinni võtta. Aga ega ma nii sinisilmne ole, et ma arvaksin, et uksed läksid nüüd kõik lahti.

Head muusikat ja häid artiste on igas riigis nii palju, et kuskilt väljast kedagi võtta, seal peab väga kõva argument olema.

Plaadist oled Sa rääkinud pikka aega, mis sest saanud on nüüd?

Ikka tuleb, plaat.

Kas selle aasta jooksul?

Käsi südamel ütlen, et 2009. numbri sees tuleb mul plaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles