Pärnumaa parim noortebänd selgub pühapäeval

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Noortekas 2009" poolfinaalis olid kohal ka kõige nooremad muusikahuvilised.
"Noortekas 2009" poolfinaalis olid kohal ka kõige nooremad muusikahuvilised. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel aastal uuenduskuuri läbi teinud noortebändide konkursil „Proovikas" selgub sel pühapäeval kell 16 Endla Küünis algavas finaalis parim kohalik koosseis.

Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel astuvad "Proovika" finaalis lavale ansamblid Previous Last, Joseph Inch, Alloy Indefinite, 6th Yard Posse, T:69 (Tõstamaa) ja When The Glory Fades (Audru) ning eelvoorust publiku häältega edasipääsu lunastanud Ann Maverick.

"Esimest aastat selgitati finalistid välja senise demovooru asemel

live

-eelvoorus 30. jaanuaril kuursaalis," rääkis Jantson. Võrdset võimalust oma oskusi demonstreerida kasutas üksteist ansamblit, edasi pääses seitse."

"Proovika" korraldajaid rõõmustas, et peale aasta-aastalt paremaks lihvitud mänguoskuste on bändid muutunud eripalgelisemaks ja valdavalt rokkmuusika raskema poole viljelejate kõrvale on tasakaaluks kõrvale lisandunud teistegi muusikastiilide harrastajaid.

2009. aasta parima Pärnumaa bändi valib välja žürii koosseisus Mihkel Raud, Siim Usin, Marek Talts ja Vello Kuura. Peaauhind on 10 000 krooni, selle kõrval arvukalt eripreemiad.

"Proovikas" on Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkurss, mille eesmärk on tutvustada Pärnu linnas ja maakonnas tegutsevaid noorteansambleid.

Samuti annab konkurss noortele muusikutele võimaluse esineda professionaalse teenindusega üritusel (korraldus, lava, heli-valgustehnika jne).

Konkurssi korraldavad Pärnu kontserdibüroo ja kauplus Muusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles