Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suri USA kantrimuusik Tommy Cash

Copy
Tommy Cash, kantrimuusika legendi Johnny Cashi noorem vend.
Tommy Cash, kantrimuusika legendi Johnny Cashi noorem vend. Foto: REUTERS / John Sommers II / Scanpix

USA kantrimuusikamaastiku tabas möödunud nädalal valus kaotus, kui suri kantrimuusik Tommy Cash. 84-aastaselt lahkunud Tommy Cashi vend oli tuntud muusik Johnny Cash. 

USA kantrimuusik Tommy Cash, kelle vend oli üle ilma tuntud Johnny Cash, suri reedel, 13. septembril oma kodus, vahendab The Wrap. Ta oli 84-aastane. 

Cashi surma kinnitas Johnny Cashi muuseum ja selle asutaja Bill Miller, kes avaldas ühismeedias: «Shannon ja mina kaotasime eile õhtul oma väga-väga kalli sõbra. Tundsin teda enam kui 50 aastat.»

«Tommy Cash oli Johnny Cashi muuseumi lojaalne toetaja ja meie liitpere väga armastatud liige, ning austatud isik muusikamaastikul,» jätkas Miller. 

«Seda võimast meest jäävad igatsema tema sõbrad ja paljud lojaalsed fännid üle maailma.»

Tommy Cashi jääb igatsema tema abikaasa Marcy. Kantrimuusiku surmakuupäev sarnaneb tema vanema venna Johnny Cashiga, kes suri 12. septembril 2003. 

5. aprillil 1940. aastal sündinud Tommy Cash oli neljast lapsest noorim. Oma esimese bändi asutas ta juba keskkoolis ja esimese plaadilepingu sai ta 1965. aastal. Samal aastal andis ta välja oma vanema venna hittloole viitava laulu «I Didn't Walk the Line», mis edetabelites edu ei saavutanud. 

1968. aastal jõudis ta napilt kantriedetabeli parima 40 hulka looga «The Sounds of Goodbye», mis tuli välja samal aastal, mis tema debüütalbum «Here's Tommy Cash».

Tommy Cashi suurim hitt «Six White Horses» pärineb 1969. aastast ning ta pühendas selle John F. Kennedy, Robert F. Kennedy ja Martin Luther King Jr'ile. Järgnesid kantrimuusika hitid «One Song Away» ja «Rise and Shine». 

Lisaks muusikakarjäärile, millest ta loobus alles pärast 80-aastaseks saamist, tegeles Tommy Cash ka kinnisvara maaklerina.

Tagasi üles